Menu

Lámpa került a kereszteződésbe

2005.12.07.

Az elmúlt péntek reggel óta a XV. kerület Szerencs utca- Eötvös utcai csomópontot az átépítést követően adta át Hajdu László polgármester.

Amint már a korábbiakban is elhangzott és olvasható volt, ez a csomópont Budapest egyik legveszélyesebb kereszteződése ( Gáti Imre rendőr alezredes egy korábbi fórumon elmondta, hogy a fővárosban a második legveszélyesebb csomópont ez a kereszteződés)
Az elmúlt hét évben már többször is szóba került a közlekedési lámpás kereszteződés kialakítása, ám fővárosi beruházásban mindez nem valósulhatott meg. Ezért a XV. kerületi Önkormányzat képviselő-testülete a költségvetési források átcsoportosításával bruttó 56,7 millió forintot biztosított a megvalósításhoz.
A kereszteződés átépítése- a tervezési munka- már tavaly elkezdődött, majd először az útpálya felújítása kezdődött meg (e nélkül ugyanis a közlekedési lámpás szabályozást nem lehetett volna kiépíteni). Ezt követően került sor a forgalomirányító rendszer telepítésére.
-A kivitelezők kiválasztása közbeszerzési eljárás keretében történt, az útfelújítást a Hajdú Művek Kft., míg a forgalomirányítás kiépítését a Vilati-Signalbau Huber Forgalomtechnika nyerte el- olvasható a sajtóanyagban. A kivitelezés határidőre elkészült a kivitelezők által megajánlott költségekkel. A lámpás forgalomirányítás folyamatos üzeme a kereszteződés balesetveszélyességét a minimálisra csökkenti.
A közlekedési lámpás kereszteződés megvalósulásával egy időben forgalomtechnikai szempontból is változás történt az Eötvös utca- Szerencs utca kereszteződésében.: ezentúl a Szerencs utca elsőbbséget élvez az Eötvös utcával szemben.