Menu

Kutyafuttatókat építenek

2012.07.28.

Az újpalotai lakótelepen két kutyafuttatót alakított ki az önkormányzat, egyet a Késmárk utcában és egyet a Kőrakás parkban. Ez a két létesítmény azonban kevésnek bizonyult, ezért az önkormányzat a közeljövőben megkétszerezi az újpalotai kutyafuttatók számát.

A tervek szerint az egyik kutyabarát hely a Kontyfa és a Szentmihályi út közötti zöld területen épülne, a másikat pedig a Mézeskalács tér közelében, az Őrjárat utca és a Wesselényi utca sarkán (tehát már nem újpalotai területen) alakítják ki.
Mindkét futtató létesítéséről a helyi képviselőkkel és a társasházak közös képviselőivel is egyeztetett a Répszolg. A kutyások számára kialakított területet elkerítik, a futtatóban az állatokat szabadon, póráz nélkül lehet sétáltatni, és különböző játszó eszközöket is elhelyeznek számukra. A futatókban kutyapiszok-gyűjtő edényeket is kiraknak. A kerületben már meglévő két kutyafuttató állapota azonban sok kívánnivalót hagy maga után. Németh Tibor, a Városgazdálkodási Iroda vezetője elmondta, hogy a kutyafuttatókkal kapcsolatos panaszok hozzájuk is eljutnak, ezért intézkedési tervet készítettek. Eszerint a Kőrakás parkban még a nyár folyamán talajjavításokat végeznek, a Késmárk utcai futtatóban pedig felújítják a kutyajátékokat.