Menu

Köztisztviselők köszöntése

2005.07.10.

A Köztisztviselők Napja alkalmából minden évben június 30-án ünnepség keretében kerül sor kitüntetések és címek átadására a Polgármesteri Hivatal Dísztermében.

Idén Hajdu László polgármester és dr. Nagy Antal jegyző köszöntötte az egybegyűlteket, majd az ünnepség első részében Both Gábor és Debrei Zsuzsa művészek zenés összeállítására tapsolhattak az ünnepeltek.

A színvonalas műsort követően dr. Nagy Antal jegyző tartotta meg ünnepi beszédét, melyben elmondta, hogy a köztisztviselők a legjobb tudásuk szerint teszik a dolgukat, hiszen a törekvés az elkötelezettségből, a hitből gyökeredzik.

-Nekünk, köztisztviselőknek a köz szolgálata nemcsak szimpla munkahely, biztos kereseti lehetőség, hanem életforma, stílus, az alkotás esélye. Hivatás, a változatosság biztosítéka. Sikerünk a kerületi önkormányzat eredménye, kudarcunk, személyes tragédiánk. Ez a csapat azonban nagyon jó, és ígérem, holnap még jobb lesz. Felkészülünk a kihívásokra és a hibáinkkal együtt is magas szinten szeretnénk teljesíteni. Meg fogjuk tanulni az új eljárási törvény rejtelmeit, alkalmazni fogjuk a közösségért, önmagunkért.

Ezután a jegyző beszélt a sok-sok sikerről, sikeres kezdeményezésről. Arról, hogy van már Európai Információs Iroda; folytatódik az ECDL képzés és az esélyegyenlőség jegyében a jeltolmács képzés; az EU jegyében 14 kerület és 8 agglomerációs település részt vételével jött létre egy társulás; nemzetközi fórumokat szerveztek és szerveznek; a Pólus Centerben működő Információs Iroda megkapta nemrégiben a Pólus Center vásárlókért díj ezüst fokozatát.

-Vívmánynak tekintjük, hogy harmonikusan működik együtt a hivatal vezetése és az érdekképviselet. Az anyagi lehetőségeink mellett folytatjuk a hivatal korszerűsítését, az ügyfelek komfortérzetének növelését. Gyorsítjuk az ügyek intézését, és az ügyfelek elégedettségének folyamatos mérése alapján szerzett tapasztalatokat felhasználjuk, és az önértékelés megismétlésével rendszeresen vizsgáljuk, hogy jobbak lettünk-e- mondta a jegyző.

Dr. Nagy Antal szavait követően még a kitüntetések átadását megelőzően ünnepi pillanatokra került sor. Mivel a Polgármesteri Hivatalban a közigazgatás fejlesztése érdekében bevezetésre került az ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszer, s a Hivatal a szükséges feltételeket teljesítette, ennek eredményeként az erről szóló tanúsítványt a Hivatal részéről dr. Nagy Antal jegyző vehette át Szabó Mirtiltől, a CERTOP Kft. tanúsítási igazgatójától.

Ezután a jegyző és Hajdu László polgármester kitüntetéseket és címeket adott át.

A Polgármesteri Hivatal jegyzője által alapított ?Az Év Köztisztviselője? vándordíj a hivatali dolgozók szavazata alapján érdemelhető ki, melyet idén a leadott szavazatok alapján Rusznyák Géza anyakönyvvezető kapta, aki 30 éve a hivatal megbecsült és elismert köztisztviselője, anyakönyvvezetője.

A Polgármesteri Hivatal jegyzője címzetes vezető-főtanácsosi címet adományozott
-Lauber Jánosné osztályvezetőnek (Polgármesteri Titkárság)
Lauber Jánosné 32 éve folyamatosan a köz szolgálatában áll. 1980-tól 1997-ig a Polgármesteri Hivatalban különböző hatósági feladatokat látott el. Munka mellett 1997-ben az Államigazgatási Főiskolán igazgatásszervezői diplomát szerzett. Rövidebb kitérő után 2000-ben került ismét a Hivatalba, mint jegyzői referens, majd 2003-ban osztályvezetői megbízást kapott a Jegyzői Titkárság vezetésére. Feladatai közé tartozik a belső ellenőrzés, a hatósági munkafolyamatok hibáinak feltárása és a jegyző munkájának koordinálása. A hatósági ellenőrzés során nagy hangsúlyt fektet a törvényesség betartására, valamint az ügyfelek jogos igényeinek kielégítésére. Munkájára jellemző az elhivatottság, az igényesség, a pontos, precíz, megbízható munkavégzés. Vezetői munkája mellett a Hivatal minőségügyi vezetője lett. Kiemelkedő szakmai, koordináló munkája hozzájárult ahhoz, hogy a mai napon a Hivatal hibamentes ISO minősítést kapott.

-Millián György osztályvezetőnek (Építésügyi Osztály)
Millián György 1986. óta dolgozik a Polgármesteri Hivatalban irodavezetőként és főépítészként. Jelenleg az Építésügyi Osztály osztályvezetője. Képesítésének megfelelően folyamatosan az építésügy, illetve a városüzemeltetés területén dolgozott. A városigazgatás területén széles körű helyismerettel és átfogó szakmai tapasztalattal rendelkezik, amelyet az épített környezet terén a kerület érdekében jól hasznosít. Kiemelkedően magas színvonalon végzi munkáját. Az osztályát jól irányítja. Az építésügy minden területe mellett még fel tudja vállalni a dolgozók érdekképviseletének ellátását is. Jó kolléga, vezető, aki emberséges hozzáállásával számtalan konfliktus helyzetet oldott meg, de a szakmaiságot soha nem tévesztette szem elől.

-Moór Árpád osztályvezetőnek (Igazgatási Osztály)
Moór Árpád 1978-tól dolgozik a Hivatalban. Fokozatosan ismerte meg az államigazgatás különböző területeit. Munkája során szem előtt tartotta a köz szolgálatát és az életpályája során tapasztalt nehézségeket is erénnyé kovácsolta. Az Igazgatási Osztályon kezdetben csoportvezető, majd irodavezető volt és 1999-től osztályvezetői megbízást kapott. Egyenletes teljesítményét magas színvonalú igényesség és következetes követelményállítás jellemzi. Az általa vezetett osztály a maga 50 főjével a legnagyobb a hivatalban és ennek okán a legszerteágazóbb hatósági feladatot lát el. Jó képességű, kiváló teljesítményű köztisztviselőket nevel, akik a hivatal számos más területén is megállják a helyüket. Megbízható munkatárs, aki a rábízott feladatot felettesei megelégedésére teljesíti. Racionálisan gondolkodó, következetes, közösségformáló és összetartó vezető.

A Polgármesteri Hivatal jegyzője címzetes vezető-tanácsosi címet adományozott
-dr. Csík Károly csoportvezetőnek
dr. Csík Károly 1996-tól pályakezdőként, mint adóvégrehajtó kezdett dolgozni a Polgármesteri Hivatalban. Töretlen szakmai fejlődése eredményeként az Igazgatási Osztályon szabálysértési és birtokvédelemi ügyintéző volt, majd
2002-től a kereskedelmi és mezőgazdasági csoport csoportvezetője és az osztályvezető felelősségteljes helyettesítője. Munka mellett 2000-ben az Államigazgatási Főiskolán igazgatásszervezői diplomát szerzett, majd ezt követően 2005. június 12-én Pécsen jogi doktorrá avatták. Munkájára a széleskörű jogszabályismeret, határozottság és a pontos, precíz munkavégzés jellemző. Munkatársai szakmai munkájában magas szintű segítséget nyújt. A társosztályokkal való együttműködése, kapcsolattartása példás. Kiemelkedő munkát végzett a csoportjával együtt az elmúlt időszakban a nagyberuházások megvalósulása idején, az ügyfélbarát gyakorlatot követve szervezte a működési engedélyek kiadását.

A Polgármesteri Hivatal jegyzője címzetes főmunkatársi címet adományozott
-Keszthelyi Lajosné irodavezetőnek (Humánpolitikai Iroda)
Keszthelyi Lajosné 31 éve áll a munkaügy szolgálatában. Több mint egy évtizede dolgozik a Hivatal Humánpolitikai irodáján, kezdetben ügyintézői, majd irodavezetői munkakörben. Emberismerete, tisztessége, fogékonysága a kollégák segítésére eleve meghatározta, kijelölte útját a köztisztviselői életpályán. Igényes munkavégzése, nagy teherbírása és kapcsolatteremtő képessége a Humánpolitikai Irodát olyan egységgé kovácsolta, amelynél a vezérelv a pontos, magas színvonalú munka és előrelátható, jól tervezhető, kiszámítható segítségnyújtás. Minden körülmény között kész az embertárasain, kollégáin segíteni. Munkatársaival harmonikus, jó munkakapcsolatot alakított ki, tiszteli vezetőtársait és ezért cserébe ő is tiszteletet kap.

-Kállay Antal csoportvezetőnek (Igazgatási Osztály)
Kállay Antal 2001-től dolgozik az Igazgatási Osztályon, kezdetben közterület-felügyelő, majd 2002-től a közterület-felügyeleti csoport vezetőjeként. Az eltelt évek során folyamatosan fejlődött a csoport munkája. Vezetésével sikerült kialakítani azt a rendszert, ami biztosítja a közterületen való folyamatos jelentétet, valamint az irodai munkában az intézkedések folyamatos feldolgozását. Kevésbé népszerű döntésekben való vezetői magatartása dicséretes, példaként állítható a többi munkatárs elé. Munkáját nagy felelősség, szorgalom és kulturált, ügyfélcentrikus munkavégzés jellemzi. A népszerűtlen munkaterülete ellenére munkáját mindig a jogszabályoknak megfelelően, meggyőző emberi hozzáállással végzi és munkatársait is erre ösztönzi.

-Sziromné Emődi Katalin ügyintézőnek (Szociális és Egészségügyi Osztály)
Sziromné Emődi Katalin 1993. óta dolgozik a Polgármesteri Hivatalban a Szociális és Egészségügyi Osztályon. Kezdetben osztályügyintézői munkakörben, jelenleg önálló ügyintézőként a családvédelmi csoportban tevékenykedik. Feladatkörébe tartozik a szociális kamatmentes kölcsönök, tüzelőutalványok intézése, gyermekek étkezési térítési díjkedvezmények, a kerületi oktatási nevelési intézmények részére történő biztosítása, elszámolása. Munkáját kiemelkedő színvonalon, lelkiismeretesen, a hozzáforduló ügyfelek teljes megelégedésére látja el. Tevékenységéből adódóan széleskörű kapcsolatrendszerrel rendelkezik. Kellemes, udvarias modora, precíz ügyintézése segíti a jó kapcsolatok kialakításában. Az osztály kollektívája emberi magatartása, a munkához való hozzáállása miatt kedvelik, munkáját elismerik, tisztelik, melyet nagy szociális érzékenységgel lát el.

-Teszéri Györgyné ügyintézőnek (Jogi és Szervezési Osztály)
Teszéri Györgyné 1986. óta dolgozik a Jogi és Szervezési Osztály Hivatal Ellátó Csoportjánál. Feladata elsősorban a hivatal vagyonának kezelése, bevételezések, leltározások, selejtezések előkészítése, amit nagy tapasztalattal, precízen, lelkiismeretesen végez. Nagy helyismerettel rendelkezik. Minden feladatot odafigyeléssel, körültekintően, köztisztviselőhöz méltóan lát el, mindenben a hivatal érdekeit képviseli. Tapasztalata és problémamegoldó képessége sokat segít a csoport feladatainak megoldásában. Munkakapcsolatára az azonnali segítőkézség jellemző.

-Vasas Györgyné ügyintézőnek (Adóügyi Osztály)
Vasas Györgyné 1990-től dolgozik a Polgármesteri Hivatalban. Az Adóügyi Osztályon építmény és telekadóval kapcsolatos feladatot lát el. Munkáját önállóan, rendkívül magas színvonalon végzi. Pontos, precíz, ügyfélfogadása kulturált. Fejlett beszéd és fogalmazókésséggel rendelkezik. Kerületi ismerete és a hivatallal kapcsolatba kerülő ügyfelekhez való hozzáállása példaértékű.
A legbonyolultabb ügyek elintézése során is képes közvetlen kapcsolat kialakítására az ügyfelekkel feloldva az ügyintézéssel kapcsolatos feszültségeket, melyben nagy beleérző képessége is segíti. Tudatosan törekszik az adózás problémáinak megértetésére az ügyfelekkel.

Polgármesteri Dicséreteket Hajdu László polgármester adott át kiemelkedő munkájáért:
Bartha Anikónak, aki 2000-től dolgozik a Polgármesteri Hivatalban, mint bizottsági titkár. Jelenleg a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság, valamint az Örmény Kisebbségi Önkormányzat titkára.
-Cziglerné Murányi Irénnek, aki 1991. óta dolgozik a Polgármesteri Hivatalban, több területen, mindvégig vezető mellett látott el titkárnői feladatokat. Jelenleg a Jegyzői Titkárságon az aljegyző titkárnője.
-Herrich Lászlónénak, aki 1977. óta a Polgármesteri Hivatal munkatársa. Ez idő alatt az oktatás, művelődés és sport területén nagy szakmai tapasztalatokra tett szert, meghatározó szerepet töltött be az osztály életében.
-Lázár Ildikónak, aki 2002-től dolgozik a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályán, mint közterületi ügyintéző.
-Novák Károlynénak, aki 1983-tól dolgozik a Hivatalban, jelenleg népesség-nyilvántartási ügyintéző.
-Palotai Lászlónénak, aki 1997. óta dolgozik a Polgármesteri Hivatalban. Jelenleg a Pénzügyi Osztályon bérszámfejtő.
-Szabó Ildikónak, aki 2000. óta dolgozik a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályán ügykezelőként
-dr. Szabóné Mácsanszky Katalinnak, aki 1995-től dolgozik a Polgármesteri Hivatalban, mint alpolgármesteri titkárnő.
-Turi Károlynak, aki 1992. óta dolgozik a Polgármesteri Hivatalban kisebb megszakításokkal. Jelenleg a Jogi és Szervezési Osztályon belül karbantartói munkakörben végzi feladatát.
-dr. Zsidei Kingának, aki 2000-től dolgozik a Polgármesteri Hivatalban. Kezdetben szabálysértési ügyintézőként szerzett tapasztalatokat és bizonyította rátermettségét az államigazgatás területén. Munka mellett 2003-ban jogi diplomát szerzett és közigazgatási szakvizsgát tett. 2004-től a Szociális és Egészségügyi Osztály csoportvezetője.

A 2005. évi Köztisztviselők Napja alkalmából a köz szolgálatában kifejtett eredményes, a hivatal hírnevét öregbítő és a kerület lakosságát szolgáló egyenletes teljesítményéért Beke Györgyi szobrászművész által készített kisplasztikákat adott át Hajdu László polgármester és dr. Nagy Antal jegyző.

-Kovácsné Márkus Évának, aki a Szociális és Egészségügyi Osztály osztályvezetője -Németh Tibornak, a Városüzemeltetési Osztály osztályvezetőjének
-az Igazgatási Osztály Kereskedelmi és Mezőgazdasági Csoportjának
-a Szociális és Egészségügyi Osztály Családvédelmi Csoportjának

Ezután a Polgármesteri Hivatal nevében dr. Nagy Antal jegyző Hajdu László polgármesternek adott át kisplasztikát a demokratikus választással létrejött önkormányzatok 15. évfordulója alkalmából.

Kiemelkedő egyéni, szakmai munkájuk, a lakosság, a köz érdekében kifejtett tevékenységük elismeréseként a 2005. évi Köztisztviselők Napja alkalmából az Önkormányzat polgármestere és jegyzője emlékplakettet adományozott:
-Jávori Péter közműépítési ügyintézőnek
-Mislai Ferencné népesség-nyilvántartási ügyintézőnek
-Mollnár Andor a Pénzügyi Osztály osztályvezetőjének
-Vadon Tibor gépkocsivezetőnek
-Várnagy Sándor belső ellenőrnek

Emléktárgyat vehetett át
-Csibi Sándorné pénzügyi ügyintéző
-Kardosné Bihacker Judit területi építésügyi ügyintéző
-Nagyné Jászolos Éva gyámügyi igazgatási ügyintéző
-Práth Ferenc kommunális ügyintéző
-Turzóné Szerdahelyi Margit gyámügyi ügyintéző

Tárgyjutalomban részesült:
– Csernáné Nádasdi Judit a Belső Ellenőrzési Iroda irodavezetője.
-Gabulya Tamásné költségvetési ügyintéző.
-Nábrádi Pálné humánpolitikai ügyintéző.

Ajándékkosarat kapott a Szociális Foglalkoztató takarító csoportja.

Végezetül jubileumi és hűségjutalmak átadására került sor.
30 éves jubileumi jutalomban részesült:
Varga Zsuzsanna területi építésügyi ügyintéző
20 éves hűségjutalomban részesült:
Vida Albertné építésügyi ügyintéző
15 éves hűségjutalomban részesült:
-Magyarné Ács Ildikó ügyfélszolgálati ügyintéző,
-Soháné Turi Julianna rendezvényszervező,
-Szécsi Istvánné szociálpolitikai ügyintéző

Ezen az ünnepségen hangzott el az a bejelentés, mely szerint a képviselő-testület május 25-ei ülésén határozatot hozott arról, hogy Kerület Jövőjéért díjban részesüljön Szilvási Anna szociálpolitikai ügyintéző (a díjat a Semmelweis Nap alkalmából rendezendő ünnepségen vehette át) és dr. Kántásné Szabó Ivett közoktatási csoportvezető (a díj átadására augusztus 20-a alkalmából rendezendő ünnepségen kerül sor).
Az ünnepség végén Hajdu László pohárköszöntőjében a kerületi képviselők nevében is köszöntötte a köztisztviselőket, akikkel együtt szolgálják a kerületet.
-Ez egy igazi csapatmunka, amelynek eredményességét a most átvett tanúsítvány is bizonyítja. Ám, ez a dokumentum arra is kötelez mindenkit, hogy a kitüntető cím viselésére munkánkkal, magatartásunkkal a továbbiakban is méltók maradjunk.