Menu

Köztisztviselők kitüntetése

2002.07.12.

Június 27-én a Köztisztviselők Napja alkalmából rendeztek hangulatos ünnepséget a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Dr. Nagy Antal jegyző köszöntője után kitüntetések átadására került sor.

Idén először adták ki „Az Év Köztisztviselője” vándordíjat, amelyet dr. Nagy Antal alapított. A díj a hivatali dolgozók szavazata alapján érdemelhető ki, ez évben a hivatal dolgozói körében elismert és népszerű Kovácsné Márkus Éva osztályvezető kapta.
A köztisztviselők jogállásáról szóló törvény alapján a hivatali szervezet vezetője a tartósan kiemelkedő munkát végző felsőfokú iskolai végzettségű, közigazgatási szakvizsgával rendelkező köztisztviselőnek címzetes vezető-tanácsosi, címzetes főtanácsosi, címzetes vezető-főtanácsosi, a középiskolai végzettségű köztisztviselőnek címzetes főmunkatársi címet adományozhat. Címzetes vezető-tanácsosi címben idén Bodrogai Tibor részesült. Címzetes főtanácsosi címet Árpás Krisztina kapott. Címzetes vezető-főtanácsosi címben Szántóné Pásztor Judit, címzetes főmunkatárs címben pedig Csokona Sarolta, Fáber Istvánné, Filóné Dóra Ildikó, Gabulya Tamásné és Novák Károlyné részesült.
Polgármesteri Dicséretben egyszeri kiemelkedő teljesítményük vagy a huzamosabb időn át tanúsított eredményes munkavégzésük elismeréseképpen részesülhetnek a köztisztviselők. Ez alkalommal Botosné Kulik Gizella, Csibi Sándorné, Garai Péter, Keresztes Katalin, dr. Major Lászlóné, Nagyné Jászolos Éva, Szabó Mária, Teszéri Györgyné, Tóvári Éva, Ujj Béláné vehette át a Polgármesteri Dicséretet Hajdu László polgármestertől.
A kerület polgármestere és jegyzője a Köztisztviselők Napja alkalmából a köz szolgálatában kifejtett eredményes, a hivatal hírnevét öregbítő és a kerület lakosságát szolgáló egyenletes teljesítményéért az alábbi személy, illetve csoportok részére adományozta a Beke Györgyi szobrászművész által készített kisplasztikát: Balázsyné dr. Kis Ágnes, az Adóügyi Osztály kollektívája, az Igazgatási Osztály Helyszínelő Csoportja, az Igazgatási Osztály Ügykezelői Csoportja. Hasonlóan Beke Györgyi kisplasztikáját vehette át dr. Ódor József alpolgármester is a Polgármesteri Hivatallal való harmonikus együttműködés és a kerület lakosságáért végzett közös munka elismeréseként dr. Nagy Antal jegyzőtől.
Ez alkalommal vehették át a jubileumi és hűségjutalmakat is a 30, 25 illetve 10 éve a polgármesteri hivatalnál dolgozó munkatársak.