Menu

Közösségi park létesül az Epres sor és a Bácska utca sarkán

2022.10.12.

Új, fenntartható, fa bútorelemekkel kiépített virágos közösségi park épül.

Amint arról már beszámoltunk, a Csokonai Nonprofit Kft. a Budapest Tuning elnevezésű pályázaton támogatást nyert, a kreatív ötletpályázatot Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. hirdette meg. A cél pedig az volt, hogy a főváros köztereit kicsit feltuningolják.

A XV. kerületben az Epres sor és a Bácska utca találkozásánál található területre, az elbontott pavilonsor helyére tervezte meg a Csokonai ezt a közösségi parkot, amely kulturális minirendezvények megtartására is alkalmas tér lesz, és amelynek megvalósításához Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzata vállalta a terület tereprendezését és előkészítését.

Aki régi rákospalotai, az tudja, hogy itt milyen állapotok voltak. Ezen mindenképpen változtatni kellett, és ez a változás most meg is kezdődött végre

– mondta Tóth Imre alpolgármester a sajtótájékoztatón, amit a területrendezés apropóján hívtak össze, mivel már el is kezdődött a kis park kialakítása.

Szilvágyi László, a körzet önkormányzati képviselője hozzátette, már korábban is volt próbálkozás a közterület rendbetételére, de ehhez nem sikerült eddig forrást találniuk: „Próbáltunk pályázni a fővárosnál a tér felújítására, de sikertelenül. Pedig a lakossággal történt egyeztetésekből kiderült, igenis van igény a felújításra. Nagy segítséget jelentett számunkra a Csokonai Nonprofit Kft, amely önkormányzati cég végre forrást talált a munkálatok elkezdéséhez.” 

Beke Károly, az önkormányzati cég ügyvezetője megjegyezte, hogy: „Ritkán fordul elő, hogy egy kulturális és közművelődési intézmény egy közterület-felújításában vegyen részt. Most egy ilyen ritka pillanathoz érkeztünk.”

Az október 10-i bejáráson kiderült, az alapvetően zöld területen egy kisebb burkolt tér, illetve egy sétány lesz kialakítva, a területen lesz majd fűszernövényágyás, és több fából készült köztéri bútor, piknikasztal, ivókút és trambulin is.

Beke Károly elmondta, a felújítást követően a terület közösségi események megtartására is alkalmas lesz, és a Csokonai ezek megszervezésében is segíteni szeretne az itt élőknek.

(Fotó: Nagy Botond)