Menu

Közösségi Nap a Szántóföld úton
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.05.29.

Évek óta hagyományosan a Szántóföld úti Sporttelep és Napközis Tábor területén tartja Közösségi Napját a Rákospalotai Baptista Gyülekezet. Az együtt töltött órákra idén május 28-án került sor.

A közösség tagjai már a kora reggeli órákban folyamatosan érkeztek a helyszínre, s készültek a rájuk váró programokra. Volt olyan, aki rögtön a bográcsos babgulyáshoz kezdte az alapanyagokat előkészíteni, s volt olyan is, aki rögtön a focipályát vette birtokba.
-Szeretnénk, ha nemcsak a templom falai között találkoznánk egymással- mondta az éppen egy hónappal ezelőtt hivatalosan beiktatott lelkész, Fábián Sándor. Ennek az évek óta rendszeresen megrendezett programnak a legfontosabb célja a közösségteremtés, hiszen a liturgikus alkalmak nem mindenre teremtenek lehetőséget. Ilyenkor viszont összejönnek a családok, s még vidékről is érkeznek az ismerősök. Számunkra az a fontos, hogy jelen legyünk, s alkalmat teremtsünk arra, hogy együtt lehessünk. S hogy miért pont Pünkösd hétfőjén kerül sor erre a rendezvényre? Mert Pünkösdnek gazdag néphagyománya van, egy bibliai ünnep, amikor is a különböző érdeklődési körű, kultúrájú népek Jeruzsálemben összegyűltek és megértették egymást. Tehát a mai napnak is az a küldetése, hogy megértsük egymást. Ám a jövőre nézve is tervezünk programokat, hiszen a szintén évek óta megrendezett Szivárvány Tábor idén nyáron is várja az érdeklődőket.
A Közöségi Nap egyik kiemelkedő eseménye a szabadtéren tartott istentisztelet volt, de emellett számtalan vetélkedő, közösségi játék, sorjáték, labdarúgás, asztalitenisz verseny várt mindenkit. Délutánra pedig a jóleső fáradtság lett urrá a nap résztvevőin, ám mindannyian bizonyosak voltak abban, hogy ezekre az összejövetelekre szükség van.

Kapcsolódó cikkek:



Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló