Menu

Közösségi helyiség és lelkészlakás

2010.04.28.

Április 25-én a Templom téri evangélikus templomban kezdődött az az istentisztelettel egybekötött ünnepség, melynek keretében a Nádastó utca- Jánoshida utca sarkán álló házban kialakított lelkészlakás és közösségi helyiség felszentelésére került sor.

A templomban az istentiszteletet Szabó András helyi lelkész a gyülekezet korábbi lelkipásztorával, Kendeh K. Péterrel közösen végezte, míg Gáncs Péter Déli Evangélikus Egyházkerület püspök felszentelte az új épületet.
Amint elhangzott, a gyülekezet hosszú álma vált valóra a parókia építésével. A munkálatok 2009 októberében kezdődtek Szák Kocsis Pál tervei alapján Gulyás Zsolt kivitelezésében. Az épületet azonban először meg kellett venni, melyhez a XV.kerületi Önkormányzat nyújtott anyagi támogatást még két évvel ezelőtt, majd azóta is tavaly és idén is kapott az egyház hozzájárulást az építkezéshez. Emellett az egyházközség anyagi hozzájárulása épp úgy szükséges volt, mint az az önkéntes munka, ami kifejezhetetlen értékű.
Az épületet úgy alakították át, hogy a régi házból csak a főfalakat tartották meg. A házban lelkészlakást alakítottak ki emeletráépítéssel, illetve a földszinten közösségi helyiséget és egy irodát építettek. A felújítás érdekessége, hogy napkollektorokat is felhelyeztek a tetőre.
Az istentiszteleten Szabó András név szerint is köszöntötte a megjelenteket és megköszönte mindazok segítségét, akiknek önzetlen munkája nélkül nem készülhetett volna el az épület. Az egyházkerület nevében Radosné Lengyel Anna kerületi felügyelő, a XV. kerületi önkormányzat nevében pedig Hajdu László polgármester mondott köszöntőt, majd az istentisztelet a szépen átépített épület bejárata előtt folytatták a megjelentek, ahol a felszentelést és a kulcsátadást követően mindenki megtekinthette a szépen kialakított parókiát. Az ünnepi program kötetlen beszélgetéssel, agapéval zárult.