Menu

Közösen együtt, kreatívan

2008.05.20.

A Segítsd az Iskoládat Közhasznú Egyesület évről évre színvonalas versenysorozatra várja a kerületi és kerületen kívüli, sőt határon túli iskolák csapatait. A siker borítékolható, hiszen az év folyamán számos versenyfeladatot kell a diákoknak megoldaniuk, majd május közepén a mindent eldöntő döntő folyamán derül ki, hogy melyik csapat mennyire sikeresen vette az akadályokat.

Az idei évi versenyen meghívásos formában vett részt a kerület hét oktatási intézménye: a Czabán Általános Iskola, a Hartyán NOK, a Károly Róbert Általános Iskola, a Kossuth NOK, a László Gyula Gimnázium, a Pestújhelyi NOK, a Száraznád NOK egy-egy csapata.
Az előzetes verseny folyamán még novemberben egy játékos szellemi feladatsort kellett megoldaniuk, míg a kisebb gyerekek a Kedvenc állatom címmel rajzot készítettek. Egy másik rajzos feladat folyamán egy elkezdett rajzot remekművé egészített ki valaki az iskola diákjai közül, míg szintén más diákok egy riportot kellett írniuk egy korabeli lap számára. A tudósító a képzeletben Amundsen mellett volt, amikor az expedíció elsőként elérte a Déli-sarkot. Volt társasjáték verseny az iskolák csapatai között, könyvtárhasználati-Internet kutatási verseny, valamint a félévi bizonyítvány és egyebek kritériumok alapján iskolánként 4 ? 4 tanuló magatartás, matematika, magyar irodalom és idegen nyelv tantárgyakból szerzett félévi osztályzatai is beleszámított a verseny pontszámába.
A végső megmérettetés május 17-én volt, amikor is a háromtagú zsűri előtt kellett bizonyítaniuk a tanulóknak. A zsűri elnöke dr. Pálinszki Antal alpolgármester-, míg a zsűri tagja Baracskay Éva, a Micimackó Óvoda vezetője, valamint Dréher János festőművész, pedagógus volt. A döntőn számítógépes versenyek, képfelismerések, hangfelismerések, filmrészletekből visszaemlékezések és ügyességi feladatok vártak a résztvevő csapatokra.

A verseny végeredménye:
I. László Gyula Gimnázium 90.908,- Ft ajándékcsomag
II. Pestújhelyi NOK 76.656,- Ft ajándékcsomag
III. Hartyán NOK 63.157,- Ft ajándékcsomag
IV. Károly Róbert Általános Iskola 57.941,- Ft ajándékcsomag
V. Czabán Általános Iskola 47.149,- Ft ajándékcsomag
VI. Száraznád NOK 42.743,- Ft ajándékcsomag
VII. Kossuth NOK: 39.399,- Ft ajándékcsomag

Az ajándékcsomagok ifjúsági szépirodalmi könyveket, számítástechnikai termékeket, játékokat, sportfelszereléseket, színházbérleteket, családi belépőket az Állatkertbe, ajándékkosarakat, iskola felszerelési cikkeket tartalmaztak többek között.

A döntőben a legjobban szereplő iskola, a Pestújhelyi NOK nyerte el RIES LÁSZLÓ, a dobogókői Manréza Hotel szállodaigazgatójának különdíját: 2 felnőtt és 3 gyermek részére 3 nap (2 éjszakás) pihenés kétszobás apartmanban, teljes ellátással, ingyenes finn- és infra szauna használattal, WIFI hozzáféréssel, míg az M3 Praktiker Barkácsáruház díját, egy asztalifocit a Száraznád NOK iskola csapata nyerte meg.
A programot rajtuk kívül támogatta a Fővárosi Állat- és Növénykert, az önkormányzat MOS Bizottsága, az Európa Könyvkiadó, a Segítsd az Iskoládat Közhasznú Egyesület, a Fővárosi Közgyűlés Oktatási Bizottsága, az Európa Könyvkiadó, a Pólus TESCO, az Animus Kiadó, a Nemzeti Civil Alapprogram.