Menu

„Közös munkára vagyunk ítélve”

2019.11.04.

Nagyon komoly felhatalmazás és erős választói bizalom – így értékelte Lukács Gergely, az 1-es választókerület új képviselője az október 13-i eredményt. A rákospalotai körzetből bejutó fiatal politikus útfelújításokat és a civil szervezetek méltó támogatását tervezi. Bemutatjuk az új testület tagjait.

Cserdiné Németh Angéla csapatának tagjaként lett az 1-es választókerület megválasztott képviselője október 13-án Lukács Gergely. A fiatal politikus Rákospalota-Kertváros képviselője lesz a következő öt évben.

A következők napokban bemutatjuk az október 13-án megválasztott új testület valamennyi tagját.

Hogyan értékeli a választások eredményét?

Nagyon pozitív, hogy mind a 14 egyéni képviselői helyet az összefogás, Cserdiné Németh Angéla csapatának tagjai szerezték meg. Ez annak volt köszönhető, hogy a kilenc együttműködő párt, szervezet jó jelöltekkel állt elő és egységes kampányt tudott folytatni. Az eredmény pedig komoly felhatalmazás és belénk fektetett bizalom a választók részéről – ennek a következő öt évben a kerület működésében és fejlesztésében mindenképpen meg kell majd látszódnia. Már most egyértelmű, hogy az összefogás képviselői közös munkára vannak „ítélve” – ez a frakció széles politikai palettáról állt össze, és mindenki tisztában van vele, ezzel a rendkívül erős felhatalmazással semmiképp sem élhetünk vissza politikailag. A saját körzetem az egyik legnehezebben megnyerhetőnek számított, az ott élők, úgy tűnik, a személyre tették a voksot. Sok munkát tettem abba, hogy megismertessem magam; mivel itt élek a körzetben, erre sok esetben nem is volt szükség. A közel 60 százalékos részvételi arány a választókerületben azt jelzi, hogy mindkét jelölt megmozgatta az embereket.

Mit tart az elkövetkező öt év legfontosabb a teendőinek a választókerületében?

Az elképzeléseimet a kampány előtt nyilván egyeztettem polgármester asszonnyal, ezek nem földtől elrugaszkodott ötletek. Azt ígértük, hogy évente két útszakaszt is felújítunk a körzetben, és végre megújul a Veresegyházi utca. Azt is tervezzük, hogy új kutyafuttatót építünk, ennek a helyét még keressük. Méltó támogatást nyújtunk a jövőben a kertvárosi civil és egyházi szervezeteknek, és azt is vállaltam, hogy a képviselői tiszteletdíjam egy részét is a körzet fejlődésére fordítjuk. Az is látszik, hogy a Kertvárosnak az elmúlt időszakban nem volt meg a megfelelő képviselete, nem volt szószólója, így már az elmúlt néhány napban a problémák sokasága zúdult rám. És ezek valós, megoldásra váró problémái az itt lakóknak.

Az első választásán indult és nyert mandátumot. Gyakorlatilag újonc a helyi politikában, milyenek az első tapasztalatai?

Nagyon nagy öröm a számomra az, hogy egyéni körzetben képviselőnek választottak. A politikai álmaim egyike volt az, hogy a saját lakókörnyezetemet tudjam képviselni. Azt is nagyon jó megélni, hogy egy közösség áll mögöttem, civilek, választópolgárok, a támogatásukat nyújtják bármiben – mert a politikus csak egy ember, és a közösségnek is építő jelleggel kell fellépnie, és ezt felvállalják, nem is kevesen.

Az 1-es választókerületben Lukács Gergely 60,09 százalékos részvétel (ez volt a legmagasabb a XV. kerületben) mellett szerezte meg a szavazatok 49,67 százalékát (1338 voks). 99 szavazattal kapott kevesebbet a körzet eddigi képviselője, a fideszes Lehoczki Ádám, a Csobai Istvánra (MKKP) 117-en szavaztak.