Menu

Közlemény az önkormányzati fenntartású óvodák megnyitásáról

2020.05.21.

Fontos szabályok és információk az óvodák újranyitásáról!

Az óvodásokat érintő szabályozás ITT olvasható, illetve tölthető le.


 

Önkormányzati óvodák megnyitása

Az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló 215/2020. (V.20.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdése értelmében 2020. június 2-ától a Budapest Főváros területén működő óvodák és bölcsődék a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek, a gyermekeket az óvodai nevelésben, illetve a bölcsődei ellátásban való részvétel jogszabályi feltételei szerint, további feltételek előírása nélkül fogadják.

A fentiek értelmében 2020. június 2-ától az önkormányzati fenntartású óvodák nem ügyeleti rendben, hanem teljes kapacitással működnek.

Az óvodák nyitvatartási ideje: 6.00-18.00 óra.

 

Felújítás alatt lévő tagóvodák:

  • Hétszínvirág Összevont Óvoda Bújócska Tagóvodája (1158 Budapest, Őrjárat u. 9) 2020. június 15. napján tud nyitni, mert jelenleg a konyha felújítása van folyamatban.
  • Újpalotai Összevont Óvoda Napsugár 2. Tagóvodája (1156 Budapest, Nádastó park 2.) 2020. június 29. napján tudja fogadni a gyermekeket, mert a központi fűtésrendszer felújítása zajlik.

Az érintett óvodába járó gyermekek esetében a felújítás ideje alatt az óvodavezető gondoskodik a csoportok megfelelő elhelyezéséről az összevont óvoda egy másik tagóvodájában. A tervek szerint – amennyiben a gyermeklétszám ezt lehetővé teszi – a Bújócska Tagóvoda gyermekei a Molnár Viktor Tagóvodába, a Napsugár 2. Tagóvoda gyermekei a Napsugár 1. Tagóvodába kerülnek elhelyezésre. Ha a gyermeklétszám miatt ez nem megvalósítható, az óvodavezető egyeztet az érintett szülőkkel.

Az önkormányzati fenntartású óvodákban nem lesz nyári bezárás, tehát az óvodák egész nyáron fogadják a gyermekeket.

 

Étkezés megrendelése

Az óvodai nevelésben részt vevő gyermekek számára az étkezést meg kell rendelni. Ha a szülő nem rendelte meg az étkezést, a gyermek az óvodában nem fogadható.

 

Az étkezés megrendelése a 2020. június 2-a és 2020. június 12-e közötti időszakra:

Időpontok:

  • 2020. május 25-én (hétfő) 7.00 – 16.00 óra
  • 2020. május 26-án (kedd) 7.00 – 16.00 óra

 

Telefonszámok és e-mail címek:

 

A megrendeléshez az alábbi információk szükségesek (telefonon bediktálni, e-mailben feltüntetni):

  • Gyermek neve
  • Gyermek születési dátuma
  • Gyermek lakóhelye
  • Óvoda/bölcsőde neve
  • Gyermek csoportja
  • Melyik napokra kéri az étkezést
  • Igénylő e-mail címe, elérhetősége

 Étkezés térítési díjának fizetése

Az étkezés díját átutalással vagy készpénzben lehet kifizetni.

Átutalás:

Az átutalás módjáról az érintett óvoda elektronikus levélben tájékoztatja a megrendelőt. A megrendelőnek az átutalásról szóló igazolást az első igénybe vett napon be kell mutatni az óvodában.

 

Készpénz fizetés

Készpénz fizetés esetében az étkezés díját az első igénybe vett napon kell befizetni az óvodában.

A 2020. június 15-étől kezdődő időszakra vonatkozóan az étkezés megrendelésével és az étkezés térítési díjának befizetésével kapcsolatban az óvoda tájékoztatja a szülőt.

 

Az étkezés lemondása

Kérjük, amennyiben az étkezést mégsem kívánják igénybe venni, azt mindenképpen mondják le.

A megrendelt étkezést a következő munkanapra vonatkozóan az azt megelőző munkanap 8.00 óráig lehet lemondani a közlemény 2. pontjában megadott telefonszámokon vagy e-mail címen.

Lemondás esetén a gyermekétkeztetés térítési díjának visszautalásának módjáról és időpontjáról az érintett óvoda tájékoztatja a megrendelőt.

 

Gyermekek fogadása

A gyermeket átadása az óvoda által meghatározott – az ingatlan sajátosságainak figyelembe vételével kidolgozott – rendben történik, de alapvető szabályok mindenkire vonatkoznak.

 

  • Az óvoda épületébe szülő nem léphet be (kivéve, mikor az étkezést befizeti).
  • Az óvoda udvarára csak egy szülő kísérheti be a gyermeket. A szülő számára kötelező a maszk viselése.
  • A gyermek részére kötelező váltó ruhát biztosítani, amelyet az érkezéskor a gyermeket átvevő óvodai munkatárs részére kell átadni. A gyermek hazavitelekor a szülő részére átadásra kerül a gyermek aznap használt ruházata.
  • A gyermeket az óvoda munkatársa átveszi a szülőtől, és bekíséri az átadóba és átöltözteti.
  • Az óvodába csak lázmérést követően léphet be a gyermek. A gyermek 37 fokos vagy ennél magasabb testhőmérséklete esetén az intézmény nem veheti be a gyermeket.
  • Amennyiben a gyermeken betegségre utaló tüneteket tapasztal (láz, torokfájás, nátha, köhögés, nehézlégzés, hányás, hasmenés, bőrkiütés, szemgyulladás, fülfájás), a gyermeket a többi gyermek és az alkalmazottak egészségvédelme miatt ne vigye be az óvodába. Számítunk minden szülő felelősségteljes magatartására.
  • Amennyiben az óvoda munkatársa a gyermeken bármilyen betegség legkisebb tünetét tapasztalja, haladéktalanul köteles értesíteni a szülőt, és a szülő köteles elvinni az óvodából a gyermeket.

Az óvodákban ebben a nevelési évben nem lesz rendezvény szervezve, és elmarad a ballagás!

Az óvoda munkatársai mindent megtesznek a gyermekek és Önök egészségének védelme érdekében. Az óvoda munkatársai a járványügyi szabályokat betartják és betartatják, a gyermekek fogadásánál minden alkalmazott egyéni védőeszközt használ, az óvodákat naponta több alkalommal fertőtlenítik, és a nap végén fertőtlenítő nagytakarítást végeznek.

Budapest, 2020. május 21.

 

Cserdiné Németh Angéla

polgármester

(D.I.)