Menu

Közlemény a Tanuszoda működésének szüneteltetéséről

2022.09.15.
Kapcsolódó fájlok:

Az energiaárak elszabadulása miatt az önkormányzat kénytelen takarékoskodó intézkedéseket tenni.

Cserdiné Németh Angéla polgármester hivatalos közleménye:

A villanyáram és a földgáz ára soha nem tapasztalt mértékben emelkedett. Az Önkormányzatokra azonban nem vonatkozik a kedvezményes díjszabás, így piaci áron kell megfizetni a felhasznált energiát. Ez azt jelenti, hogy cca. 9-szeres áron kapjuk az áramot és a gázt.

Tájékoztatom a lakosságot, hogy az Önkormányzat ellátja a törvényben meghatározott kötelező és az általa önként vállalt feladat- és hatásköröket, de elsősorban a törvényben meghatározott kötelező feladatait kell ellátni. Működtetnie kell a bölcsődéket, óvodákat, szociális intézményeket, az orvosi rendelőket. Az önként vállat feladatok ellátása viszont nem veszélyeztetheti a kötelezően ellátandó feladatok végrehajtását.

A jelenlegi rezsiár emelkedés, olyan mértékű, hogy amennyiben az önkormányzat nem tesz takarékoskodó intézkedéseket, akkor veszélybe kerülhet a kötelező feladatot ellátó intézmények működtetése.

Figyelemmel a fentiekre, tájékoztatom a kerület lakosságát, hogy az Önkormányzat a Tanuszoda (1155 Budapest, Széchenyi út 89.) működését 2022. szeptember 19-étől határozatlan ideig szünetelteti. A Tanuszoda a szüneteltetés ideje alatt nem látogatható.

A Tanuszoda szüneteltetésével kapcsolatos döntés visszavonására akkor kerülhet sor, amennyiben rendeződik az energiaárak körül kialakult jelenlegi tarthatatlan helyzet.

Az Önkormányzat kényszerű és nehéz döntésével kapcsolatban kérem mindenki megértését és együttműködését.