Menu

Közlemény

2022.05.17.

Így alakul az étkeztetés a nyári szünetben.

A Budapest, Főváros XV. kerületi Önkormányzat a nyári szünetben – 2022. június 16. – 2022. augusztus 31. között munkanapokon – a kerületi lakóhellyel rendelkező hátrányos/halmozottan hátrányos helyzetű, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, de nem hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, kiskorú gyermekek részére – ingyenes étkezést biztosít.

(A közlemény ITT tölthető le.)

Igénybe vevők köre

 

  • Az iskolai ügyeletet nem igénylő, valamint a nyári napközis táborban részt nem vevő, a XV. kerületben bejelentett lakó – vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen is a XV. kerületben lakó kiskorú, iskolás gyermekek. Felhívjuk figyelmüket, hogy a napközis táborban való részvételről, valamint az ottani étkezésről külön közlemény formájában nyújtunk tájékoztatást.
  • Óvodás korú, ügyeletet nem igénylő gyermekek az óvoda nyári zárva tartásának ideje alatt a Pajtás étteremből elviteles formában.

Megrendelés helyszínei és időpontjai

Étkezés igénybevételéhez szükséges dokumentumok

Hátrányos/halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek:

  • hátrányos/halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek esetében a Nyilatkozat a Gyvt. 21/C. §-a szerinti szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez nyomtatvány gyermekenként kitöltve,
  • megrendelés nyomtatvány aláírva
  • diétás étrend igénylése esetén a 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet alapján kiállított szakorvosi igazolás.

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, de nem hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek:

  • Palota szünidei gyermekétkeztetési kedvezményről szóló határozat,
  • megrendelés nyomtatvány aláírva,
  • diétás étrend igénylése esetén a 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet alapján kiállított szakorvosi igazolás.

 

Palota szünidei gyermekétkeztetési kedvezmény iránti kérelmet a nyári szünidei étkezés kezdetét megelőző 5. napig lehet benyújtani – mely határidő elmulasztása jogvesztő – az Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodáján (1153 Budapest, Bocskai utca 1-3., Ügyfélszolgálati idő: hétfő: 8.00-18.00 óráig, kedd, szerda, csütörtök 8.00-16.30 óráig, pénteken 8.00-12.30 óráig).

Ebéd elvitelének helyszíne és időpontja

Pajtás étterem (1157 Budapest Zsókavár utca 24-26.)

A meleg ebédet 11.30 – 14.00 óra között, műanyag elviteles dobozban lehet átvenni.

Egyesített Bölcsődék

A bölcsődés gyermekek részére napi egyszeri meleg ebédet biztosítunk, műanyag ételdobozban történő személyes elvitellel, azoknak a gyermekeknek a részére, akiknek a szülei a bölcsőde zárva tartásának időtartama alatt másik bölcsődében a bölcsődei ellátást nem igénylik.

Étkezés biztosítása az alábbi bölcsődékben történik:

  1. július 11 – 2022. július 29. között:
  • Mazsolapalota Bölcsőde, 1157 Budapest, Kavicsos köz 6.
  1. augusztus 1 – 2022. augusztus 19. között:
  • Idevár Bölcsőde, 1156 Budapest, Nádastó park 1.

Étkezés megrendelésének időpontjai:

A bölcsőde zárva tartásának első hetére az igénybe vételt megelőző hétfő 7.30 óra – 16.00 óra között, a továbbiakban pedig hétfői napokon jelezhetik igényüket a következő hétre, az adott időszakban nyitva tartó bölcsődében.

Étkezés lemondása

Kérjük, amennyiben megrendelték az étkezést, de valamilyen oknál fogva mégsem tudják igénybe venni, akkor azt lemondani szíveskedjenek.

Lemondási lehetőségek: