Menu

Közlemény

2021.03.08.

Információk az óvodai ügyeletről és elviteles étkezésről.

KÖZLEMÉNY óvodákban elrendelt rendkívüli szünetről és a gyermekfelügyelet biztosításáról,

 

1. Óvodai rendkívüli szünet elrendelése és a gyermekfelügyelet biztosítása

A köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 17/2021. (III.5.) EMMI határozat (a továbbiakban: Határozat) 2. pontja alapján az óvodákban az emberi erőforrások minisztere 2021. március 8-ától rendkívüli szünetet rendelt el. A rendkívüli szünet utáni első munkanap 2021. április 7-e.

A védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről szóló 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelet, amelynek 1. § (1) bekezdése értelmében az óvodában a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek napközbeni felügyeletének megszervezéséről, valamint a felügyeletet nem igénylő gyermekek napi egyszeri, elviteles meleg étkezésének biztosításáról.

Kérek mindenkit, csak azok kérjék az ügyeleti ellátást, akik tényleg nem tudják megoldani gyerekeik felügyeletét. A jelenlegi nehéz helyzetben közös a felelősség, vigyáznunk kell magunkra és egymásra. Remélem, hamarosan legyőzzük a koronavírust, és minden visszatérhet a régi kerékvágásba. A továbbiakban is kérem az összes szülő együttműködését, türelmét és segítségét.

 

2. Ügyeletes vagy napi egyszeri, elviteles étkezést biztosító intézmények

A rendkívüli szünet ideje alatt a többi óvodai feladat-ellátási hely zárva tartása mellett – az igények függvényében – munkanapokon az alábbi három óvoda tart ügyeletet:

  • Rákospalotai Összevont Óvoda Szövőgyár Tagóvodája (1151 Budapest, Szövőgyár utca 24-30.),
  • Hétszínvirág Összevont Óvoda Molnár Viktor Tagóvodája (1155 Budapest, Molnár Viktor utca 94-96.),
  • Újpalotai Összevont Óvoda Napsugár (Nádastó) 1 Tagóvodája (1156 Budapest, Nádastó park 1.).

 

Az ügyeletes óvodák nyitvatartási ideje: 6.00-18.00 óra

A rendkívüli szünet ideje alatt a gyermekek felügyelete maximum 10 fős csoportokban történik. Az óvodákba történő belépés továbbra is az Önkormányzat által 2020. szeptember 8-án kiadott, a pandémiás helyzet során az önkormányzati fenntartású óvodák működésére vonatkozó eljárásrend szerint történik.

 

3. Az ügyeleti ellátás vagy napi egyszeri, elviteles meleg ebéd igénylésének rendje

Az óvodákban az ügyeleti ellátást vagy a napi egyszeri, elviteles meleg ebédet igényelni kell, amely telefonon vagy e-mailben munkanapokon 7.00 – 16.00 óra között az alábbi módon történhet. (A diétás étkezést az intézménnyel történő egyeztetést követően tudjuk biztosítani.)

Rákospalotai Összevont Óvoda Szövőgyár Tagóvodája

Hétszínvirág Összevont Óvoda Molnár Viktor Tagóvodája

Újpalotai Összevont Óvoda Napsugár (Nádastó) 1 Tagóvodája

 

Az igényléshez az alábbi információk szükségesek (telefonon bediktálni, e-mailben feltüntetni):

  • Gyermek neve
  • Gyermek születési dátuma
  • Gyermek lakóhelye
  • Óvoda neve
  • Gyermek csoportja
  • Melyik napokra kéri az ügyeletet vagy napi egyszeri meleg ebédet
  • Igénylő e-mail címe

 

Amennyiben az ügyeleti ellátásra vagy a napi egyszeri, elviteles meleg ebédre az igénylés egy adott munkanapon 8.00 óráig beérkezik, a következő munkanaptól tudjuk biztosítani a gyermek számára.

 

4. Napi egyszeri meleg ebéd elvitele

A meleg ebédet munkanapokon 12.00 – 14.00 óra között lehet átvenni abban az intézményben, ahol a megrendelés történt. A meleg ebédet előre csomagolt formában kapják meg a megrendelők.

 

5. Lemondás

Kérjük, amennyiben az ügyeletet vagy a megrendelt étkezést mégsem kívánják igénybe venni, azt feltétlenül mondják le.

Az ügyeletet vagy a megrendelt étkezést a következő munkanapra vonatkozóan az azt megelőző munkanap 8.00 óráig lehet lemondani a megadott telefonszámokon vagy e-mail címen.

 

6. Térítési díj fizetés

Az étkezés térítési díját jelenleg csak átutalással lehet fizetni. Az átutalás módjáról a GMK elektronikus levélben tájékoztatja a megrendelőt. Amennyiben a megrendelő nem tudja átutalással kifizetni az étkezés térítési díját, a GMK egy későbbi időpontban tájékoztatja a megrendelőt a befizetés módjáról és időpontjáról.

Lemondás esetén a visszautalás módjáról és időpontjáról a GMK tájékoztatja a megrendelőt.

 

Budapest, 2021. március 8.

Cserdiné Németh Angéla
polgármester

 

 

(D.I.)