Menu

Közel százötven fiatal tett övvizsgát

2006.03.26.

Vasárnap délután a Fortuna Karate Sportegyesület szervezésében a Kolozsvár Általános Iskolában közel százötven övvizsgára jelentkező sportoló jelent meg szüleivel, hozzátartozóival.

A fiatalokat először Falusi Márton, 3 danos, többszörös magyar bajnok mester, a Fortuna Karate Sportegyesület vezetője köszöntötte, majd Hajdu László polgármester üdvözölte a résztvevőket, s külön Falusi Mártonon kívül Miskolczi Attilát, a Magyar Kusido Karate Szövetség vezetőjét.
Hajdu László többek között elmondta, hogy a fővárosban, de talán az országban is az önkormányzatok közül elsőként alkotta meg sportrendeletét a XV. kerület és fogadta el a középtávú sportfejlesztési tervét.
-Kerületünk nemcsak anyagi eszközökkel segíti a sportegyesületek szakmai tevékenységét, hanem jelentős kedvezményekkel, vagy sok esetben térítésmentesen biztosítja az edzésekhez és versenyekhez az önkormányzati tulajdonú sportlétesítményeket.
Amint Hajdu László is elmondta, a kerületben több népszerű sportágat (kosár- és röplabda, labdarúgás, darts, tollaslabda, küzdősportok) is művelnek a fiatalok és idősebbek. Az igazolt sportolók száma meghaladja a 2500 főt, míg az utánpótláskorúak közel kétezren vannak.
A polgármester azt is elmondta, hogy a megvalósulás szakaszában van egy 400-500 főt befogadni képes többcélú sportcsarnok építése, amely minőségi változást, fejlődést hozhat a kerület sportéletében. A karatéról szólva elhangzott, hogy a kerület négy oktatási intézményében- a Kolozsvár NOK-ban, a Czabán Általános Iskolában, a Szent Korona Általános Iskolában és a Klapka oviban Falusi Márton vezetésével közel 120 fiatal edz.
– Magam is – mint sportszerető ember- mindig csodálattal figyeltem a küzdősportot űzőket. Tisztelem fegyelmüket, szervezettségüket, kitartásukat. A karate lényege nem az ellenfélen aratott győzelem, hanem az önkontroll saját gyengeségeink és határaink felett- mondta Hajdu László, majd résztvevőnek eredményes övvizsgát és a jövőre nézve kiemelkedő sportsikereket kívánt.
Mielőtt az övvizsga kezdetét vette volna, több tehetséges fiatal tartott karate bemutatót, név szerint: Gál Balázs, Gibizer Ádám, Köntös Tamás, Horváth József, Jákob Noémi, Bodnár Tamás, Hrdina Zoltán, Szalai Zsolt, Vitencz Tamás, Fegyver Alexandra, Pressburget Tamás.
Az övvizsga nagy fegyelemmel zajlott, melyet követően minden résztvevő átvehette az emléklapját.