Menu

Közbiztonságunkért

2008.12.26.

A korábbi évek hagyományainak megfelelően az idei év vége közeledtével azon szakemberek is elismerésben részesültek, akik az év folyamán nagyon sokat tettek kerületünk közbiztonsága érdekében.

Így a kerületi önkormányzat és a polgármesteri hivatal vezetői: Hajdu László polgármester, Király Csaba alpolgármester, dr. Nagy Antal jegyző még karácsony előtt köszönték meg áldozatos tevékenységüket a kerületi Rendőrkapitányság, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság Észak-pesti Tűzoltási és Mentési Parancsnokság, valamint a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság XV. kerületi Kirendeltség munkatársainak.
– A 2008-as esztendőre visszatekintve elmondható, hogy szerencsére semmilyen rendkívüli esemény nem történt. Persze, ez nem jelentette azt, hogy a közbiztonsági szakembereknek ne lett volna munkájuk. Kívánom, hogy jövőre az idei évnél kevesebb gondjuk legyen! Az önkormányzat a maga erejéből mindig is támogatta a szakemberek munkáját, és már most megígérhetem, hogy ezen jövőre sem fogunk majd változtatni- mondta Hajdu László polgármester, majd Pécz József, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság tűzoltó ezredes, főtanácsos, régióvezető szólt.
-Közel negyven esztendős tűzoltó-pályafutásom legfontosabb időszaka volt a IV. -XV. kerületi Parancsnokság vezetése. Újpesten, de különösképpen a XV. kerületben ugyanis mindig maximális segítőkészségét tapasztaltam az aktuális vezetés részéről. Mindenki nevében köszönet a támogatásért!
Minyóczki Árpád rendőr alezredes, a BRFK XV.kerületi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője, kapitány-helyettes szintén megköszönte az önkormányzatnak az egész éves támogatást.
-Nehéz év volt az idei, és úgy tűnik, jövőre még nehezebb év elé nézünk. 2008-ban az egyenruhás kollégáink 10.000 órával kevesebb időt szolgálhattak a kerületben. Ugyanis ennyire nagy volt a központi igénybevétel (rendezvények biztosítása). Eddig is jelentős létszámhiánnyal küszködtünk, és márciusra várhatóan ez a hiány 45-50 főre fog majd emelkedni. Ez pedig a jelenlegi állományunk 50%-át is megközelíti. Ennek ellenére 2008-ban is megpróbáltunk eleget tenni a feladatunknak, és a kerület igényeinek, és azt mondhatom, hogy 2009-re is hasonlóképpen készülünk- mondta, majd Hajdu László és dr. Nagy Antal közösen adták át az elismeréseket a jelenlévőknek.

Jutalomban részesült:

A XV. kerületi Rendőrkapitányság részéről: Galambos Ferenc rendőr alezredes, kapitányságvezető, Balázs Andrea rendőr őrnagy, hivatalvezető, Csóka János rendőr alezredes, Glózikné Kárpáti Andrea rendőr alezredes, Lévai László rendőr százados, Minyóczki Árpád rendőr alezredes, Reszkető Sándor rendőr őrnagy, Szalinai Szilvia rendőr százados, Veress János rendőr százados, őrsparancsnok.

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság Észak-pesti Tűzoltási és Mentési Parancsnokság részéről: Zajtai Béla tűzoltó főhadnagy, parancsnok, Hrabina László tűzoltó őrnagy, az újpesti tűzőrség parancsnoka, Pécz József tűzoltó ezredes, régióvezető

A Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság XV. kerületi Kirendeltség munkatársai közül: Ceglédi Zsolt polgári védelmi alezredes és Gavoldiné Nagy Ágnes.

A jutalmak átadását követően Dr. Nagy Antal jegyző kiegészítésként elmondta, hogy az önkormányzat mind a Rendőrkapitányság, mind az Újpesti Tűzőrség bejárati ajtaját saját költségvetéséből modern, hőszigetelt nyílászáróra cseréli.