Menu

Koszorúzás Antall József születése napján

2006.04.06.

Április 6-án, születésének 74. évfordulója alkalmából Dr. Antall József néhai miniszterelnök a Pestújhelyi Keresztelő Szent János Plébániatemplomban található emléktáblájánál koszorúzással egybekötött megemlékezés volt.

Az emléktáblánál Dr. Varga Pál, az MDF országgyűlési képviselő-jelöltje mondott először beszédet:
-Én egy nemzeti elkötelezettségű, egységes Európában hívő, liberális kereszténydemokrata vagyok- mondta. Ha ennek bármelyik elemét elhagyjuk, akkor ez a meghatározás tévessé válik.
-Az első miniszterelnök volt, aki érezte a határon túli nemzettársaink nehéz sorsát és felelősséget viselt irányukban, tisztában volt vele, hogy a történelmi emlékezet a legnagyobb összetartó erő, ez teszi a nemzetet nemzetté.
-európaiság: ezeréves történelmünk önként vállalt folytatása
-liberalizmus: amely emberközpontúvá teszi a gondolkodást, kiemeli az egyéniséget és tetőzik a jogállamiság és a szabad piacgazdaság gondolatvilágával.
-keresztény értékek azt jelentik számomra, amit egész Európa számára jelentenek: etikát, lelkiismereti szabadságot és az európai egység gondolatát.
Dr. Varga Pál szavait követően az emléktáblánál koszorút helyezett el az MDF nevében dr. Lövey György és Mihályi Zoltán, önkormányzati képviselő; az önkormányzat nevében, valamint mint hajdani tanítvány: Hajdu László polgármester; Podmaniczky Elek pedig, mint a pestújhelyi terület önkormányzati képviselője.