Menu

Köszöntötték Kurucz Zsigmond elnököt

2017.08.08.

Az IPOSZ örökös tiszteletbeli elnöke a 90. születésnapját ünnepelte. 

Az önkormányzat nevében Hajdu László polgármester vett részt a köszöntésen augusztus 6-án. A kerületünkben lakó Kurucz Zsigmond 1957. február 6-án nyitott önálló műhelyt, majd társadalmi megbízásokat vállalt a KIOSZ-ban később az IPOSZ-ban.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

1972-től a vasipari adóközösségben adóvéleményező, majd a felszólamlási bizottság tagja. 1981-ben országos küldöttnek választotta meg a KIOSZ alapszervezete, öt évvel később már országos választmányi tag. Közben szakmai megbízásokat is ellátott. 1984-től a budapesti adóközösség vasipari szakelnöke. 1986-tól a budapesti műszerész mestervizsga bizottság elnökhelyettese, a VIII-IX. kerületi KIOSZ alapszervezet vasipari szakosztályának pedig elnökségi tagja. 1987-ben a KIOSZ Országos Közgazdasági Bizottsága adóalbizottságának vezetője lett, egy évre rá pedig az országos szervezet Gazdaságszervező Bizottságának elnöki tisztét bízták rá.

1989. május 29-én megválasztották a KIOSZ országos elnökévé. Az 1990 februárjában tartott országos küldöttgyűlés megerősítette tisztségében. Legfőbb feladata ebben az időszakban az volt, hogy segítse az ipartestületek létrejöttét, majd az ipartestületek küldötteinek részvételével az IPOSZ megalakulását. Erre 1990 szeptemberében került sor. Az IPOSZ alakuló ülésén megválasztották a szövetség örökös tiszteletbeli elnökévé.

Kurucz Zsigmond számos kitüntetés bírtokosa.