Menu

Köszönet az egészségünkért dolgozóknak

2021.06.26.

Bár a kerületi egészségügyi dolgozók jogállása megváltozott idén, az önkormányzat továbbra is fontosnak tartja, hegy megemlékezzen a munkájukról.

A dr. Vass László Egészségügyi Intézmény Rákos úti épületében tartották az idei Semmelweis-napi megemlékezést, amelyben az önkormányzati alapítású elismeréseket adták át a kerületi egészségügyben dolgozóknak. (Maga a magyar egészségügy napja július 1.) A képviselő-testülete a helyi közösség szolgálatában, az adott évben kiemelkedő érdemeket szerzett személyek elismerésére az Év Közalkalmazottja Díjat adományoz az egészségügyi ellátás területén az „Év Szakorvosának” és az „Év Egészségügyi Szakdolgozójának”, az „Év Háziorvosának” és az „Év Háziorvos Szakdolgozójának”. Az egészségügyiek március óta már nem közalkalmazottak, hanem egészségügyi szolgálati jogviszony keretében dolgoznak. Az önkormányzat számára azonban így is fontos, hogy elismerje azokat, akik az itt élők egészségéért dolgoznak minden nap.

Az ünnepségen részt vett Cserdiné Németh Angéla polgármester, Tóth Vera és Tóth Imre alpolgármesterek, valamint Peskóné dr. Buzna Andreát az Egészségügyi Intézmény főigazgató főorvosa, dr. Wallner Éva orvosigazgató is.

Mindenki munkáját megköszönte Peskóné dr. Buzna Andrea köszöntőjében, aki azt mondta, kis vendégséggel, de annál nagyobb szeretettel köszönti a megjelenteket. Elismerését fejezte ki azért is, amiért az intézmény dolgozói az oltópont működtetésében is részt vesznek. Mint mondta, fontosnak tartotta, hogy a rendelőintézet ebben részt vegyen, mert így is lehet mutatni hangsúlyozni az oltás fontosságát a kerületiek felé – nem minden kerületi intézmény vállalta ugyanis ezt a feladatot.

„Azt hittem, hogy idén nagyobb eseményt tudunk rendezni, mint tavaly, de legalább ennyien össze tudtunk jönni, ha maszkban is – kezdte köszöntőjét Cserdiné Németh Angéla. – Jelenleg ugyan nem az önkormányzat a rendelőintézet szakmai irányítója, de Ti ide tartoztok és reméljük, az irányítás is visszakerül a kerülethez. Köszönjük a munkátokat!”

A köszöntések után jött az elismerések átadása, az ünnepséget Reiszné Naszádi Magdolna, a Polgármesteri Hivatal Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztályának vezetője konferálta. A díjakat Cserdiné Németh Angéla és Peskóné dr. Buzna Andrea adták át.

Az „Év Szakorvosa” díjban részesült Dr. Melegh Györgyi, Rákos úti szakrendelő szemészeti osztályvezető főorvosa.

Az „Év Egészségügyi Szakdolgozója” díjban részesült Nagyné Márton Pálma, a dr. Vass László Egészségügyi Intézmény 30 éve az intézmény sebészeti asszisztens.

Az „Év Háziorvosa” díjban részesült Klem Jánosné dr. Auer Erzsébet Lívia, a 6. számú felnőtt fogorvosi körzet fogorvosa.

Az „Év Háziorvos Szakdolgozója” díjat Török Andrea kapta, aki 1995 óta körzeti nővér a XV. kerületben.

Az ünnepség keretében köszöntötték azokat, akik 20, illetve 35 éve a kerületi egészségügyben dolgoznak, a 20, 30, valamint a 40 éve a pályán lévőket, továbbá az intézményből idén nyugdíjba vonuló kollégákat is.

(Cs.B.)

Fotók: Vargosz/XV. Média