Menu

Köszönet a főigazgatónak

2004.12.06.

Pénteken reggel a XV.kerületi Önkormányzat épületében Hajdu László polgármester Dr. Küttel Péter főigazgató főorvos urat köszöntötte abból az alkalomból, hogy az általa vezetett Károlyi Sándor Kórház kollektívája a Főváros Napján, november 17-én Budapestért díjban részesült.

Amint megtudhattuk, a kórház nagyon komoly fejlesztési programmal rendelkezik (szakmai, gazdasági, orvos szakmai), 736 ágy található benne, amely a IV. és a XV. kerületnek a fekvőbeteg ellátását biztosítja valamint idetartozik a IV. kerületi Rendelőintézet is idetartozik illetve idejárnak az agglomerációból is a betegek.
-Azért örülök ennek a díjnak – mondta többek között Hajdu László a köszöntés során-, mivel mind a kollektívának, mind az egész szolgáltatásnak szól mindez: a kórháznak ugyanis egyetlen fillér tartozása sincs. Az éves költségvetése közel 5 milliárd forint – ennek a 60%-át elviszi a bér, az energiára (villany, gáz, távfűtés), vízre, csatornára közel fél milliárd forint megy el, s akkor már az a csoda, hogy a kórház nem is akárhogy működi. Az örökségükből adódik, hogy sok telephelyen működnek- ennek ellenére egy sor olyan fejlesztést is végre tudtak hajtani: pl. a 3. számú Belgyógyászatot felújították európai színvonalúvá, csináltak egy csodálatos intenzív osztályt, ami szintén színvonalában kiemelkedik a budapesti egészségügyi szolgáltatók közül. Emellett folyamatosan terveznek.
Ezután Hajdu László megköszönte a kerületi vezetés nevében a gyógyító, megelőző munkát, amit a kerületben élőkért tettek a kórházban.
-Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az újpesti Károlyi Sándor Kórház főigazgatója jó kapcsolatot tart fenn mindannyiunkkal, illetve arra is, hogy például idén nem olvastam lakossági panaszlevelet a kórház munkájával kapcsolatosan. Ez mond valamit, hiszen több ezer beteg megfordul a kórházban évente. De az is fontos, hogy Dr. Küttel Péter, amikor megkapta az orvos diplomáját, már idekerült a kórházba és azóta egyfolytában itt dolgozik.
A köszöntő szavakra Dr. Küttel Péter, főigazgató főorvos a következőket mondta:
-Ez valóban egy egész intézmény kollektívájának szóló kitüntetés és valóban csodálatos nap volt az életemben a november 17-i nap, amikor a Városházán a második sorban, közvetlenül a Díszpolgárok mögött ülhettem. Azt valóban el kell mondanom, hogy életem nagy részét, a több mint három évtizedes munkámat a kórházban töltöttem. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki erre a kitüntetésre felterjesztett illetve a XV. kerületi Önkormányzatnak a folyamatos támogatást. Öt éve vagyok a kórház élén, azóta zajlanak folyamatosan a felújítások, beruházások, melyet először az infrastruktúrával kellett kezdeni, a traumatológiával. Olyan felújítások is történetek ezen időszak alatt, amit a betegek is látnak és folyamatosan csodálkoznak a megújuláson. Hozzá kell tennem, hogy nálunk az orvosvezetők mind magas fokon képzettek: kandidátusok, akadémiai doktorok, ami az ellátás szempontjából is döntő. Nagyon szerencsés ember vagyok, hogy ilyen kollektívával dolgozhatom együtt, épp ezért a kollegáknak és mindenkinek köszönöm ezt a kitüntetést.
Dr. Küttel Péter szavait követően dr. Pálinszki Antal, alpolgármester, a Fővárosi Közgyűlés Oktatási Bizottságának elnöke elmondta, hogy a kerülethez közel álló közösség még soha nem kapott Budapestért díjat a fővárostól. A kilencvenes évek elején hozta létre a Fővárosi Önkormányzat az új kitűntetési rendszerét: a díszpolgári cím (évente 3-4-5 élő ember kapja), a Pro Urbe díj( hatan kaphatják: személy és/vagy közösség) – mindkettőre egy kuratórium tesz javaslatot és ezután hagyja jóvá a Fővárosi Közgyűlés-, a Budapestért díj ( a mindenkori bizottsági elnökökből álló kuratórium dönti el a 25 díjazottat – egyén és közösség az élet minden területéről-) mindaz, amit ilyenkor megkaphatnak az arra érdemesültek.
Ezután Hajdu László először egy virágcsokrot adott át a főigazgatónak illetve rajta keresztül a feleségének megköszönve, hogy támogatta munkájában a férjét illetve Dr. Küttel Péter kapott egy digitális fényképezőgépet minden tartozékkal együtt, valamint egy oklevelet, amelyben a következőket olvashatjuk:

„A XV. kerületi Önkormányzat testülete és hivatali vezetése nevében tisztelettel gratulálunk Dr. Küttel Péter főigazgató úrnak a Fővárosi Önkormányzat által a Károlyi Sándor Kórház és Rendelőintézet közössége részére adományozott Budapestért díjhoz. Köszönetemet és elismerésemet fejezem ki az egészségügyi szakellátás és a kórházi gyógyító munka területén kifejtett magas szintű szakmai tevékenységükért. Munkátokhoz további sikert, erőt és jó egészséget kívánok.”
A kerület lakossága nevében mi is gratulálunk e magas kitűntetéshez.

Kapcsolódó linkek