Menu

Koronavírus: újabb fontos döntések

2020.03.14.

Az önkormányzat vezetése az eddigi lépéseken túl újabb intézkedésekről döntött annak érdekében, hogy megakadályozzuk a további megbetegedéseket.

Cserdiné Németh Angéla polgármester közlése szerint szombaton a következő döntések születtek:

  • A legfontosabb, hogy 2020. március 18., szerdától a kerület minden bölcsődéje és óvodája is bezár. Aki meg tudja oldani, már hétfőn és kedden se vigye az intézménybe a gyerekeket. Természetesen, a hiányzást igazoltnak tekintik, nem kell hozzá orvosi igazolás.
  • Hétfőn és kedden felmérést végeznek az önkormányzati intézményekben, és ez alapján kialakítják a kerületi ügyeleti rendszert. Erről legkésőbb kedden lesz tájékoztatás.
  • Aki nem rászoruló, az mondja le a lehető leghamarabb a közétkeztetést az iskolákban. Ezt keddtől tudják megtenni, a hétfői menüt mindenki átveheti az iskolájában, ha visz magával valamilyen éthordót.
  • Az óvodai, bölcsődei étkeztetésről szintén kedden ad tájékoztatást az önkormányzat, de nagyon fontos: senki nem marad ellátás nélkül. Minden rászoruló segítséget kap!
  • Az önkormányzat is nyomatékosan kér mindenkit,  hogy a gyerekfelügyeletet ne a nagyszülőkkel, idős rokonokkal oldják meg. Rájuk különösen vigyázzanak!
  • Változik a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje is: csak az ügyfélszolgálat lesz nyitva, de az is csökkentett időtartamban. Kérjük, hogy a kérelmeket, bejelentéseket és egyéb beadványokat elsősorban postai úton küldjék meg a Budapest Főváros XV. Kerületi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálata, 1601 Budapest, Pf. 46. címre, vagy elektronikus úton terjesszék elő az https://eugyintezes.bpxv.hu/, az ügyfélkapu vagy a cégkapu használatával, illetve közérdekű panaszaikat, bejelentéseiket elküldhetik az ugyfelszolgalat@bpxv.hu e-mail címre is. A továbbiakról a hét elején ad tájékoztatást a hivatal.
  • Ugyanígy, korlátozott ügyfélszolgálattal működnek a továbbiakban a kerületi intézmények és a gazdasági társaságok is.

„Nehéz napok várnak ránk, amit lehet, megteszünk a biztonságukért. Viszont kérem, hogy nagyon figyeljenek és vigyázzanak egymásra, valamint tartsák be az Operatív Törzs utasításait” – áll Cserdiné Németh Angéla polgármester szombati közleményében.

Az önkormányzat vezetése által hozz eddigi döntéseket – amelyek között van a sportlétesítmények bezárása, a rendezvények lemondása – itt foglaltuk össze.