Menu

Koronavírus-infó – dr. Buzna Andrea minden héten tájékoztat a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2020.05.30.

Tájékoztató a Rákos úti rendelőintézetet érintő legfrisebb fejleményekről, változásokról.

Jövő héttől, június 2-tól ismét rendel dr. Fritz Ferenc urológus szakorvos, és a diabetológiai szakrendelésen is már teljes létszámban vesznek részt ezentúl a munkában az orvosok – mondta el a főigazgató főorvos.

https://www.facebook.com/budapest15kerulet/posts/3035265803201463

„Továbbra is mindenkit arra kérünk, telefonon egyzetessen időpontot a vizsgálatról. A rendelőintézet épületébe továbbra is csak maszkban (vagy sállal, kendővel eltakart orral és szájjal) és kesztyűben lehet belépni.

A héten minden kerületi háziorvosunk és asszisztenseik, jövő héten pedig a fogorvosok és a fogorvosi asszisztensek koronavírus-tesztjét elvégezzük. A háziorvosaink és asszisztenseik tesztje kivétel nélkül negatív lett. A héten szintén megtörtént valamennyi óvodai dolgozónk (mintegy 400 fő) szűrése – eddig szintén minden vizsgálat eredménye negatívnak bizonyult. A jövő héten valamennyi bölcsődei dolgozónk is tesztelésre kerül.

Június 2-tól a laboratóriumban továbbra is csak óránként 20 (naponta legfeljebb 120) beteget tudunk fogadni a megelőző óvintézkedések (maszk, kesztyű, előzetes kérdőív kitöltése) betartásával. Nincs változás a koronavírus-szűrések (PCR-tesztek) menetrendjében: továbbra is az adott szakorvosi vizsgálatot elrendelő háziorvos vagy szakorvos egyeztet időpontot a teszt elvégzése érdekében.”

A hatékony megelőzés és a fertőzés elkerülése érdekében továbbra is mindenkit arra kér, tartsa be az óvintézkedéseket.