Menu

Környezetszépítő délelőtt az oviban

2007.04.22.

A Föld Napja alkalmából az elmúlt héten a Kossuth NOK Régi Fóti úti óvodájában a tavaszt köszöntve környezetszépítő délelőtt volt.

Mivel az óvoda munkatársai nagyon fontosnak tartják már kis kortól a gyermekek környezettudatosságra való nevelését, így minden évben tavasszal az óvoda alapítványa, az Egészségesebb és Esztétikusabb Környezetért Alapítvány környezetszépítő délelőttöt szervez. Ennek keretében az ovisok, az óvodapedagógusok, az óvoda munkatársai a szülőkkel, nagyszülőkkel közösen az óvoda előtt sövényt, cserjéket, füvet, évelő- és egynyári virágokat ültetett, s kitakarította az udvart, az óvoda előtt az utcát.
-A hagyományos programunkon idén sokkal többet tudtunk tenni azért, hogy még rendezettebb, s virágosabb környezetben játszhassanak az ovisok, s a sok-sok növény ültetésével kicsit elősegíthessük környezetünkben a levegő védelmét- mondta Vargáné Bene Éva óvodapedagógus. Miután nemrégiben befejeződött a Régi Fóti úton az útfelújítás, így az óvoda előtti területet körbeültethettük sövénnyel. A munkában a legnagyobb feladatot a föld kiásása jelentette, mivel évek óta nem volt a föld átforgatva.
Amint megtudtam, a gyerekek folyamatosan ápolják a környezetüket: locsolják a virágokat, gazolnak, s aktívan részt vettek az ültetésben is. S hogy milyen virágok díszítik az óvodát? Többek között borostyán, muskátli, írisz, de több olyan virág is van az oviban, melyeket átteleltettek.

Képes beszámoló