Menu

Koripálya élesítve

2019.01.09.

Képzett oktatókkal és vadonatúj korcsolyákkal indul az év a Czabán-suli udvarán.

Képzett oktatókkal megerősítve és vadonatúj korcsolyákkal várja a kicsiket és nagyokat a XV. kerület decemberben nyílt, ingyenes, négy évszakos, fedett koripályája a Czabán-iskola udvarán – jelentette be Tóth Imre alpolgármester.

A politikus beszámolt arról, hogy összesítették az indulás óta eltelt tesztidőszak tapasztalatait, amihez komoly segítséget kaptak a pályát használó gyerekektől, szülőktől, pedagógusoktól. Az ő véleményüket is figyelembe véve döntött úgy a XV. kerületi önkormányzat, hogy az óvodások, iskolások biztonságos korcsolyaoktatását délelőttönként képzett szakemberek irányítják majd, és a sportolni vágyókat 20 pár vadonatúj korcsolyacipő is segíti.

A sporteszközöket a szakemberek naponta élezik majd, de ingyenesen rendelkezésre áll a lehetőség azok számára is, akik saját korcsolyával jönnek. Mindez egyébként a négy évszakos pálya speciális burkolata miatt ajánlott is – tette hozzá Tóth Imre, aki hangsúlyozta: a pálya műszaki állapotát, illesztéseit a szakemberek naponta ellenőrzik, hogy megelőzzék a baleseteket. A 300 négyzetméternyi felületet mindennap lekenik egy egészségre ártalmatlan vegyszerrel, hogy a megfelelő csúszást biztosítsák, hetente pedig géppel takarítják.

A tesztüzem ideje alatt egyébként az „igazi” jégpályánál sokkal olcsóbban felállított létesítmény meglehetősen népszerű volt, akadt délután, amikor 160-an csúszkáltak, de a délelőtti korcsolyáztatás lehetőségével is sok intézmény élt a karácsonyi szünetig – emelte ki az alpolgármester. Tóth Imre arra kérte a látogatókat, észrevételeikkel továbbra is segítsék az üzemeltetőket, hogy a tervek szerint március 8-áig nyitva tartó pálya továbbra is jó hangulatban, de javuló szolgáltatásokkal fogadhassa vendégeit.