Menu

Konzultáció a közbiztonságról

2013.01.17.

Galambos Ferenc alezredes, kerületi rendőrkapitány az óesztendő utolsó napjaiban szakmai konzultációt szervezett azon szervezetek számára, melyek a helyi közbiztonság fenntartásában és javításában szerepet vállalnak.
Az eseményen az önkormányzat, a közterület-felügyelet és a polgárőrségek mellett a helyi szociális intézmények is képviseltették magukat. Rajtuk kívül dr. Kuczik János Zoltán ezredes, a budapesti főkapitány rendészeti helyettese is elfogadta a szervezők meghívását.

A kapitányság épületében tartott konzultációs fórumon először Galambos Ferenc számolt be a 2012-es esztendő legfontosabb eredményeiről, majd Bitvai Nándor alpolgármester bemutatta Szente Lászlót, az önkormányzat nemrégiben kinevezett közbiztonsági referensét.
Az alpolgármester kiemelte, hogy az önkormányzatra 2013-ban több, a közbiztonságot jelentősen érintő feladat vár. Minél előbb létre akarják hozni a XV. kerületi Közbiztonsági Nonprofit Kft.-t, amely a tervek szerint hatékonyan tudná segíteni a rendőrség munkáját.
Ugyancsak fontos feladat a térfigyelő-kamerarendszer kiépítése. Ezt karácsony előtt már át szerették volna adni, de a közbeszerzés miatt 2013 első negyedévére csúszik a beruházás. A tervek szerint első lépésként Újpalota központját kameráznák be, melyre 30 millió forintot már elkülönített az önkormányzat. Azonban meg kell várniuk az Újpalotát érintő Zsókavár program III. pályázatának értékelését, ugyanis az Unió által finanszírozott beruházásban is szerepel térfigyelő-kamerák telepítése.
Dr. Kuczik János Zoltán ezredes azt kérte, hogy több és több egyenruhás rendőr járőrözzön a közterületeken. Mint mondta a BRFK felső vezetésének célja, hogy
az állampolgárok több rendőrt lássanak az utcákon. Ezen kívül arra is kitért, hogy a következő konzultáción is részt venne, mert így személyesen értesülhetne az eredményekről és az esetleges problémákról. A megbeszélésen az is kiderült, hogy Galambos Ferenc rendőrkapitány félévente szeretne hasonló szakmai fórumokat szervezni az érintett szervezetek bevonásával.