Menu

Könyvbemutató író-olvasó találkozóval egybekötve
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.06.22.

Az elmúlt héten a Kozák tér 13-16. szám alatt működő Angol-Magyar Képző és Továbbképző Központban, a Paulay Alapítvány épületében könyvbemutatóra került sor.

Berecz János, a 70 és 80-as években az ország legfelső irányításában résztvevő neves politikus könyvét: „Az én rendszerváltásom” címet viselőt Dr. Lakatos Ernő, a Paulay Alapítvány kuratóriumának elnöke, Berecz János életének jó ismerője mutatta be.
Az író-olvasó találkozó program keretében a szerző mellett Csala Zsuzsa és Sáfár Anikó színművésznők is részt vettek köszöntve a megjelenteket, így többek között a rendezvény fővédnökét Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselőt, dr. Pálinszki Antal alpolgármestert, Avarkeszi Béla és Hazai Béla polgármesteri tanácsadókat.
A bemutató keretében Kovács Mihály irodalmi szakértő, a kötete szerkesztője elmondta, hogy immáron Berecz János harmadik könyvét szerkeszti nagy érdeklődéssel.
– A kötet a politikai koncepciót mutatja be tényszerűen. Nyíltan, őszintén beszél arról az író, hogy hogyan jutottak el a rendszerváltásig az akkori politikusok.
Sáfár Anikó színművésznő részleteket olvasott fel a kötetből mintegy ráhangolva a közönséget a későbbi beszélgetésre.
Az interjút Berecz Jánossal Csala Zsuzsa színművésznő készítette, aki többek között arra volt kíváncsi, hogy vajon lesz-e folytatása a kötetnek, hiszen ez a harmadik könyv történelmileg 1990. márciusában ért véget.
-Igen lesz, de így is nagyon hosszú lett ez „Az én rendszerváltásom? című (négyszáz oldal), s már dolgozom a folytatáson, melynek az lesz a címe, hogy „Az első lépéseim a kapitalizmusban”.
A hajdani politikus beszélt arról is, hogy nem kíván a nagy politikában már részt venni, de természetesen könyveivel, emlékeivel jelen van.
Mindehhez Csala Zsuzsa hozzátette, hogy sajnos, nagyon kevesen vannak azok, akik a korábbi történéseket, eseményeket írásba foglalják, s úgy távoznak el közülünk a nagy idők tanúi, hogy magukkal viszik emlékeiket. Pedig a történelme megismerése az utódok számára nagyon fontos lehet.
A könyvbemutatót követően az érdeklődőknek lehetősége nyílt kötetlen beszélgetésre, könyvdedikálásra, vásárlásra.

Kapcsolódó linkek:

Képes beszámoló