Menu

Koncertek minden mennyiségben

2009.12.30.

Azt hiszem, és ezt már többször is olvashatták honlapunkon, a Hubay Zeneiskola az a hely, ahol nap mint nap történik valami kiemelkedő jelentőségű dolog.

Hol éppen tehetséggondozó program várja a szakembereket, hol a zenekedvelők számára tartogat igazi csemegéket a sok koncert, hol pedig kiállítások, kiállított művek teszik érdekessé az amúgy is megújult falakat, termeket.
A decemberi hónap pedig még különlegesebb jelentőséggel bír, hiszen a művészetkedvelők, valamint az alkotó zenét művelők érdekesebbnél érdekesebb programokon vehettek részt.
Ezek közül most csak egy-kettőt emelnék ki előre is elnézést kérve azoktól, akikről most nem esik szó.
Még a hónap első napjaiban álltak a színpadra a zeneiskola művésztanárai, akik parádés előadást tartottak. Akik nem voltak ott, azok tényleg valami nagyon izgalmas programról maradtak le. Amellett, hogy Marcello, Vecsey, Beethoven, Bartók, Piazzola, Debussy, Molino, Gerschwin dallamai csendültek fel, igazi örömzenélésre is sor került meglepetésként az előadás végén. Ennek a muzsikálásnak a résztvevőik külön is érdemes megemlíteni: Badó György, Légrádi Gábor, Gayer György, Lengyel Péter, Szakács István.
Nem szabad megfelejtkezni a vonószenekar koncertjéről sem, amely karácsony előtt szintén a Hubay Hangversenyteremben volt. Sebők Irén vezényletével a zenekar tagjaiból alakult kvintett (Bozsó Tibor, Varda Zsófia, Kőrösy Róbert, Lengyel Péter, Virágh András), valamint a zeneiskola ütő tanszakának növendékei, a Tücsökzenekar és a Hubay Jenő Ifjúsági Zenekar lépett fel. Műsorukon Mozart, Hardiman, Vivaldi, Haydn, Marcello, Handel művei mellett az alkalomhoz illően karácsonyi dalok is felcsendültek.
Nem utolsó sorban pedig az ünnephez kapcsolódóan a különböző tanszékek növendékei is karácsonyi koncertet tartottak, ahol bemutatták, mit is tanultak az elmúlt hónapok folyamán. A koncertek sikerét jelzi, hogy mind a művész-tanárok, mind a szülők szemei csillogtak egy-egy sikeres bemutatkozást követően. Ezért érdemes tenni! Az örömért, a sikerért, a boldogságért, a zene megszerettetéséért!