Menu

Kolozsvár hírek

2006.05.16.

Az elmúlt napok sem teltek eseménytelenül a Kolozsvár Általános Iskolában, hiszek az anyák napi ünnepségek mellett a sport területén is jeleskedtek a diákok. A Kihívás Napjára pedig gőzerővel készülnek.

Mindezekről Nagy Krisztina, a Kolzsvár Általános Iskola szabadidő-szervezője számol be.
-A Kolozsvár Általános Iskola alsó tagozatos tanulói a múlt héten köszöntötték az édesanyákat és a nagymamákat. Az elsősök és a másodikosok a költők szavait idézték, a harmadik osztályosok az idén rendhagyó módon Janikovszky Éva színes jeleneteivel szórakoztatták kedves vendégeiket. A negyedik osztályosok már saját szavaikkal, megható, kedves fogalmazásaikkal írták le, mit jelent nekik az édesanya.
-Sport területén csapataink folyamatosan készülnek a tanév végi hajrára, iskolánkat mind a kerületi, mind a budapesti versenyeken képviselik.
A Kerületi Atlétikai Diákolimpián a Kolozsvár csapatai remekül szerepeltek.
A többpróba versenyen az első korcsoportos lányok és a harmadik korcsoportos fiúk I. helyezést értek el.
Az Egyéni Összetett versenyeken Varga Viktória, Rajcsányi Enikő, Horváth Attila első, Rácz Adrienn, Schermann Dóra, Dragomir György, Megyeri Tímea, Marton Márk dobogós helyezést értek el.
Atlétika Váltóversenyen 8x 100m távon az I. és II. korcsoport I. helyezést kapott.
8x200méteren a III. korcsoport második helyezett lett, míg a IV. korcsoportban három első helyet szereztünk.
-A Kihívás napján, május 24-én a Kolozsvár Általános Iskolában rendhagyó napra készülünk. A nap reggeli tornával indul, amiből az egész iskola kiveszi a részét. Egész nap játékos, vidám testnevelés órákat tartunk, melyek a felüdülést, versengést, kikapcsolódást szolgálják.
Ezen a napon a Mézes Óvodában is a sporté lesz a főszerep. Reggel a napot egy kis bemelegítő tornával kezdik kicsik és nagyok egyaránt. Majd több mint hatvan kisgyerek szüleit invitálják egy kis játékos vetélkedőre, ahol a versengő szülők a labdapattogtatás, fekvőtámasz, ugráló kötelezés, hullahopp karikázás közül választhatnak. A cél, hogy a három óvodai csoportba járó gyerekek szülei versenyezzenek egymással a „Legtöbbet mozgó” címért!

Képes beszámoló