Menu

Klubdélután az Eötvös utcai játszótéren

2012.07.21.

A legjobb visszajelzés egy önkormányzat számára, amikor az általa épített játszóteret zsúfolásig megtöltik a gyerekek. Az Eötvös utca sarkán pontosan
egy esztendeje adták át az önkormányzat által épített játszóteret.

A kis tér kialakításáról az önkormányzat a közeli Csokonai Művelődési Központban működő Baba-Mama Klub tagjaival közösen döntött.
– A környéken nem volt játszótér, az itt élő családok pedig nagyon igényelték egy ilyen hely kialakítását – mondta Kalmár Kinga édesanya. – A klubdélutánok után sokszor jó lett volna még együtt lenni, s míg a gyerekek játszanak, addig mi, szülők is megvitathattuk volna az aktuális dolgokat.
A játszótér megépült, a családok pedig birtokba vették. S mivel a kis tér elsősorban a kisgyermekes családok számára nyújt kikapcsolódási lehetőséget, a helyi Baba-Mama Klub azóta is szívén viseli a tér gondozását és megóvását.
– Sajnálatos dolog, hogy a kérésünkre kihelyezett ivókutat májusban ismeretlen
tettesek két héten belül kétszer is ellopták – tudtuk meg Urbán Szilvia művelődésszervezőtől, a Baba-Mama Klub vezetőjétől. – A Répszolg a második ilyen eset után feladta, amit azzal indokoltak, hogy a tolvajokkal nem tudják felvenni a versenyt. A park azonban az ivóvíz hiánya ellenére is nagyon népszerű. Olyannyira, hogy a klub tagjai tavasztól őszig minden hónap valamelyik péntekén Miénk a játszótér néven szabadtéri klubdélutánt szerveznek a kis térre.
A legutóbbi ilyen eseményre július 6-án került sor. A rendezvényen ismét nagy számban képviseltették magukat a környék családjai. Legközelebb augusztus
24-én délután vehetik majd birtokba a szülők a játszóteret, az év hátralevő részében pedig még két alkalommal, szeptember 14-én és október 5-én szervezik meg a Miénk a játszótér programot.