Menu

Kívánságműsor szülinapra

2006.11.28.

November 19-én kívánságműsorral ünnepelte Urbán Katalin népdal- és nótaénekes 75. születésnapját a Csokonai Művelődési Házban az ANNO rendezvénysorozat részeként, melyen átvehette Hajdu László polgármestertől az Életműdíjat is.

A kívánságműsor telt ház előtt zajlott, melyen a művésznő pályatársai, tisztelői kedveskedtek az ünnepeltnek dalokkal, nótákkal, illetve a második részben Urbán Katalin férjére, Bojtor Imrére emlékeztek. A műsorban fellépett: Gránát Zsuzsa, Hatvani Kiss Gyöngyi, Madarász Katalin, Máté Ottília, Talabér Erzsébet, Szentendrei Klára, Bokor János, Győri Szabó József, Hollai Bertalan, Nógrádi Tóth István, Pere János, Tarnai Kiss László. A zenéről pedig Szalai Antal és zenekara gondoskodott.
Urbán Katalin férje, Bojtor Imre 1999-ben bekövetkezett haláláig állt színpadon, s azóta a mostani fellépésig nem énekelt nagyközönség előtt. Azonban ezek az évek sem teltek tétlenül, hiszen a fiatalokkal kezdett el foglalkozni, valamint az Idősek Klubjába jár énekelni, hogy ezzel is jókedvre derítse az időseket.
Urbán Katalin mielőtt önálló művészi pályáján elindult, az Állami Népi Együttesben majd a Magyar Rádió énekkarában énekelt. Ezt követően azonban műsoraival, dalaival az egész világot meghódította Európától kezdve Ázsiáig és Amerikáig. Munkáját a Rájkó zenekar segítette, melynek tagjai elkísérték ezekre az utakra.
Most a születésnapja után sem marad azonban tétlen az énekesnő: ápolja, s ápoltatja a hagyományokat.
-Bizony az ifjúság nagyon elidegenedett a gyökerektől. Márpedig a gyökereinket a magyar népdalokban és a néptáncokban fedezhetjük fel, éppen ezért ezeket nem szabad veszni hagyni- mondta az ünnepelt, akinek az olvasók nevében is nagyon boldog születésnapot kívánunk!