Menu

Kiváló sportolókat díjaztak

2012.12.29.

A tanév végi Jó tanuló, jó sportoló elismerések mellett az önkormányzat azon kerületi tehetségeket is díjazni kívánta, akik az említett díj kritériumainak nem feleltek meg, de a sport terén remek eredményeket értek el. Az ő díjazásukra alapították nyolc évvel ezelőtt a Kiváló sportoló elismerést.

Első alkalommal, 2005-ben még csak nyolcan vehették át ezt a díjat, idén pedig tavalyhoz hasonlóan már hatvanan részesültek a kitüntetésben. A díjátadó gálára december 10-én a Polgármesteri Hivatal Dísztermében került sor, ahol Bitvai Nándor alpolgármester köszöntötte a fiatal versenyzőket, edzőiket, testnevelőiket és a hozzátartozókat.
A Kiváló sportoló díjat azon 10 és 24 év közötti kerületi fiatalok kapták, akik vagy itt élnek vagy itt tanulnak, vagy valamelyik kerületi sportegyesületben edzenek. Az iskolák közül a legnagyobb létszámmal a László Gyula Gimnázium és Általános Iskola (tíz fővel), a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola (kilenc diákkal), és a Kolozsvár Általános Iskola (nyolc tanulóval) képviselte magát. A díjazottak között 20 sportág versenyzői szerepeltek, és a kerület sportirányultságát jól mutatta, hogy a legtöbben, huszonhárman a karatét képviselték.
Bitvai Nándor kihangsúlyozta, hogy bár jövőre az önkormányzatok jogköre jelentős mértékben változni fog, azért az ilyen nemes hagyományokat mindenképpen ápolni szeretnék.