Menu

Kitüntetések és sportprogramok – köszöntötték a köztisztviselőket

2022.06.27.

Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatala a Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából díjátadó ünnepséget és sportnapot rendezett.

„A 30 éve életbe lépett törvény értelmében július 1-jén a köztisztviselőket köszöntjük: a jeles naphoz közeledve azért gyűltünk ma itt össze, hogy a kerületünkben és a kerületünkért helytálló munkatársainknak mondjunk illő köszönetet. Nagy öröm számomra, hogy a korlátozásokkal teli elmúlt két év után idén ismét a régi hagyományainkhoz híven ünnepelhetünk” – kezdte köszöntőbeszédét Cserdiné Németh Angéla polgármester, majd hozzátette, hogy azt a nagyrabecsülést is tolmácsolni szeretné, amelyet elhivatott és szakszerű munkájukkal méltán vívtak ki maguknak a Hivatalban dolgozók.

A 2020-ban a világjárvány miatti korlátozások többletterhekkel jártak, ám azokban a vészterhes hónapokban is tiszteletet érdemlő teljesítménnyel, becsülettel szolgálták hivatásuk képviselőiként az itt élőket. Ekkorra már a 2019-es kormánypárti bosszúhadjáratot is le kellett küzdeni, hiszen tíz hónapon át elfogadott költségvetés nélkül volt kénytelen működni az Önkormányzat, ami a kerületben élőket hátrányosan érintette, valamint a helyi fejlesztéseket is késleltette. „Ebben az időszakban kollégáinknak is köszönhetően mégis biztosítva volt a kerületben az ügyek intézése, intézményeink és szolgáltatásaink fennakadás nélkül üzemeltek” – mondta Cserdiné Németh Angéla.

„Az elmúlt immár három és fél év tehát a napi, úgy is fogalmazhatnám, szokásos munkarend mellett rengeteg pluszmunkával, bizonytalansággal és kiszámíthatatlansággal járt. Engedjék meg nekem, hogy mindezért külön is kifejezzem a köszönetemet: az Önök munkáján és helytállásán is múlt, hogy az egymást követő krízisek és feszültségek közepette is működőképes maradt a kerület. Az Önök szolgálatának és kiállásának is köszönhetően minden feladatát tisztességgel és hiánytalanul ellátta az Önkormányzat – a kormányzati forráselvonások és a jogszabályi környezet folyamatos változtatása ellenére is”

– tette hozzá a polgármester.

Megemlítette azt is, hogy a XV. kerületben dolgozó munkatársaknak is egyre nagyobb gondot okoznak az áremelkedések, ezért a Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) inflációt ellensúlyozó béremelésért fordult a kormányzathoz, azonban a kérdésben illetékes belügyminiszter eddig mindössze annyit jelzett, már az is eredmény, ha nem lesznek elvonások az ágazatban. Ezzel szemben más – roppant fontos – ügyekben lépett a kormány, a legújabb kormányzati törvényjavaslatok ugyanis a kormánymegbízottak főispánná, a megyék vármegyékké való átnevezéséről szólnak. Ehhez a polgármester annyit fűzött hozzá:

„Én a magam részéről szeretnék mindenkit megnyugtatni. Itt és most ünnepélyesen megígérem, ezután sem kell a polgármestert Őfőméltóságú Szolgabírónak vagy Kegyelmes Asszonynak szólítani, meghajlást sem várok el senkitől. Ebben az épületben, ebben az önkormányzatban és a mi kerületünkben megőrizzük a józan eszünket és a tisztességünket. Ezek a legújabb úrhatnám és bornírt sületlenségek ugyanis nem oldják meg a megélhetés nehézségeit, nem szüntetik meg az inflációt.”

Ebben a kerületben felelősségteljes lokálpatriótaként dolgoznak a közszolgák, elhivatott és pártatlan, szakszerű munkájukkal a közösséget szolgálják, akik a kerületért dolgoznak. A köz szolgálata ugyanis köszönőviszonyban sincs a szolgasággal, hangsúlyozta.

A kormány döntésének értelmében hatodik éve hivatalosan már nem munkaszüneti nap július 1-je a közszolgálatban dolgozók számára, a XV. kerület mégis igyekszik méltóvá és emlékezetessé tenni  –szándékaik szerint – nemcsak ezt a napot, hanem a köztisztviselői hivatás gyakorlását és annak megbecsülését is a mindennapokban. Végül külön köszönetet mondott dr. Filipsz Andreának, a Polgármesteri Hivatalt példamutató következetességgel vezető Jegyző Asszonynak. De köszönet illeti a kerületi lakosságot és vállalkozásokat is.

A köszöntés és a díjátadás után az önkormányzat dolgozói a Budai II László Stadionban sportprogramokkal ünnepelték a Köztisztviselők Napját: a sportkvíz még elméleti feladatsor volt, de azután focimeccsek, asztalitenisz, darts, zumba, valamint tízpróba is színesítette a napot, melynek a hangulatáról egy DJ gondoskodott.

Díjak

  • „Az Év Köztisztviselője” vándordíj 2022:

G. Kocsis Marianna – a Jegyzői Iroda Képviselői Csoportjának vezetője

  • Címzetes vezető-főtanácsosi cím:

Dudás Anikó, Fodor Sándor, Kovács Lajos, Riez Gyula, Sárosi Dóra, Tóth Ágnes, Varga Brigitta

  • Címzetes főtanácsosi cím:

Dr. Bódi Tamás, Nagy Bernadett, Varga Mónika

  • Jegyzői dicséret:

Vámos István

  • 25 éves jogviszonya alapján Közszolgálatáért Oklevélben részesül:

Kiss-Krómer Csilla, Máté Mónika, Medgyaszai Csaba, Szijjártó-Szabóné Török Ágnes, Dr. Trinn Miklós, Dr. Turcsányi Miklós, Varga Brigitta, Tóthné Cseh Katalin, Franka-Simon Bernadett, Csábráki László

  • 20 éves jogviszonya alapján Közszolgálatáért Oklevélben részesül:

Balus-Elekes Judit

  • 30 éves jubileumi jutalomban részesül:

Bata Mónika

  • Ebben az évben 3 fő nyugállományba vonuló munkatársat köszöntöttek:

Diósi László, Nagy Magdolna és Krizsai György

Szívből gratulálunk a kitüntetetteknek, mindannyiuknak további sikeres és eredményes munkát kívánunk – Rákospalota, Pestújhely és Újpalota szolgálatában!