Menu

Kitüntetések a Köztisztviselők Napja alkalmából
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.07.02.

Június 29-én a XV. kerületi Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal a Köztisztviselők Napja alkalmából rendezett ünnepséget, melyre a hivatal köztisztviselőit, munkavállalóit és a kitüntetetteket hívta meg.

Az ünnepségen először Heller Tamás és Beregi Péter színművészek tartottak egy kedves műsort, melyben Hacsek és Sajó alakja is megelevenedett. A produkciót követően dr. Nagy Antal jegyző tartotta meg ünnepi beszédét.
A jegyző kiemelte a köztisztviselők napi munkájának fontosságát, hiszen rajtuk, az ő munkájukon keresztül ítélik meg az állampolgárok a hivatalt, a hivatal tevékenységét. Dr. Nagy Antal köszöntőjét követően „Az Év Köztisztviselője” vándordíj átadása következett, melyet a Polgármesteri Hivatal jegyzője alapított, s a hivatali dolgozók szavazata alapján érdemelhető ki.
„Az Év Köztisztviselője? vándordíjat 2006. évben a leadott szavazatok alapján Keszthelyi Lajosné humánpolitikai irodavezető kapja, a hivatal megbecsült és elismert köztisztviselője, aki 42 éve áll a személyügy és munkaügy szolgálatában.

Kitüntető címek átadására is sor került, melyet szintén dr. Nagy Antal jegyző adott át.
Címzetes vezető-főtanácsosi címet kapott
-dr. Paor Emőke osztályvezető, aki 2002-től dolgozik a hivatalban, kezdetben jegyzői referensként, 2003. április 15-től a Jogi és Szervezési Osztály osztályvezetője. Az általa vezetett osztály 2 csoportból tevődik össze, sokoldalú tevékenységükkel segítik az önkormányzat és a hivatal munkáját. A Jogi Csoport munkája biztosítja többek között a testületi, bizottsági munka jogi kontrollját, a Hivatali Ellátó Csoport, pedig a hivatal működését segíti, a működéshez szükséges feltételek meglétét biztosítja. Az osztály vezetőjének munkavégzését a szakma szeretete, az elhivatottság, a lelkiismeretes munkavégzés, a pontosság és felelősségtudat jellemzi.

-Helmajer Lászlóné, aki 2001. óta dolgozik a hivatalban. Az Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Osztály közoktatási ügyintézőjeként öt intézmény felelőse. Munkáját kiegyensúlyozottan és színvonalasan végzi. Jelentős részt vállalt a különböző oktatási pályázatok, a tankönyv és a taneszköz ellátottság programjaiban is. Fontos szerepe volt abban, hogy az önkormányzat a Hubay Jenő Zeneiskola épületének felújítására 212 millió forintot nyert a BM pályázatán. Jelentős feladatokat vállalt a szakmai műhelyek munkájának és tanulmányi versenyek szervezésében is. A nemzetközi kapcsolatok területén a mosonmagyaróvári testvérkapcsolat felelőse.

-Reiszné Naszádi Magdolna, aki 1999-től dolgozik a hivatal Szociális és Egészségügyi Osztály gyámhatósági csoportjánál gyámügyi ügyintézőként. Szakmailag jól felkészült, határozott, rátermett egyéniség. Rendkívül nehéz területen végzi munkáját. Egyik legfontosabb feladata, hogy döntsön a hátrányos helyzetű gyermekek állami nevelésbe vételéről, intézeti elhelyezéséről. A gyermekek családból történő kiemelése súlyos döntés, amely kellő alaposságot, mérlegelést igényel és tevőleges részvételt a gyermekek intézetbe történő beszállításában. Magdi személyiségéből eredően mindig megtalálja a megfelelő hangot mind a szülőkkel, mind pedig az érintett gyermekkel, fiatalokkal. A társszervekkel kiváló munkakapcsolatot és példásan jó együttműködést alakított ki.

-Bodáné Homa Gabriella, aki az Igazgatási Osztály Kereskedelemi és Mezőgazdasági csoportjában 1998-tól dolgozik. Feladata a kereskedelmi és vendéglátó üzletek, valamint ipari és szolgáltató egységek ügyeinek intézése. Az ügyfelek fogadásában segítőkész, türelmes és szakmailag felkészült. Munkájára a széleskörű jogszabályismeret, határozottság és a pontos, precíz munkavégzés jellemző. Cselekvő részese volt az Ázsia Center és China Mark üzletei működési engedélyeinek elbírálásában. Többletfeladatot szívesen vállal, hétvégi, éjszakai ellenőrzéseket végez a vendéglátó egységekben.

Címzetes főmunkatársi címet kapott:
-Budai Pál, aki 1998. óta dolgozik a hivatal Szociális és Egészségügyi Osztályán egészségügyi és szociális ügyintézőként. Feladata az ápolási díjakkal kapcsolatos ügyintézés, de jelentős részt vállalt a háziorvosi privatizáció, illetve az ezzel összefüggő ügyek intézésében, orvosi körzetek precíz, pontos kialakításában. Évek óta pluszfeladatként lelkesen szervezi a kerületi szelektív hulladékgyűjtési akciókat, az általános iskolai korosztály részére a kerületi Föld Napja ünnepséget és vetélkedőt. Munkavégzésében precíz, pontos, kultúrált ügyintéző, aki a munkája mellett vállalt plusz feladatokkal segíti az osztály és hivatal tevékenységét.

-Marosné Nagy Ildikó, aki 1997. óta a polgármester úr titkárnője. Munkájában a kultúrált, udvarias ügyintézésre törekszik. Munkaköréhez tartozó feladatokat precizitással, helyi és személyi ismeretei birtokában teljesíti. Feladatait jó szervezőkézséggel oldja meg. Bizalmi munkakörében az elvárásoknak megfelelően jár el, a titkársági feladatokban mindig naprakész. Az ügyfelek észrevételeit, kéréseit igyekszik tapintatosan, segítőkészen kezelni. A polgármester munkaidő beosztásához igazodva gyakran munkaidőn túl is, szükség szerint maximálisan segíti vezetőjét felelős tisztségének ellátásában.

-Nádasdiné Frank Mária, aki 1994-től dolgozik a hivatalban, mint bizottsági titkár,
2004-től a Főépítészi Iroda osztályügyintézője. Ellátja a készülő kerületi szabályozási tervek, a kerületi tervtanács és az osztály adminisztrációs feladatait. Munkavégzése példaértékű. A tervtanácsi, településfejlesztési ügyintézői és a főépítészi feladatkörhöz kapcsolódó ügyek intézését előkészíti, segíti. Munkájában pontos, precíz, törekszik a határidők betartására, segítőkészségével hozzájárul a gyors ügyvitelhez.

-Popovics Istvánné, aki 1992-től dolgozik a hivatalban a Számviteli Csoport csoportvezetőjeként. Kiemelkedő szorgalommal és szakértelemmel végzi a hivatal és az önkormányzat állami és képviselő-testületi féléves, háromnegyed éves beszámolóinak elkészítését, az év végi zárszámadás összeállítását. A hivatalban folyó számviteli munka színvonalát külső szervek is elismerik, az Állami Számvevőszék több évet átfogó vizsgálata nem állapított meg számviteli hibát, s a könyvvizsgáló is évek óta korlátozás nélküli záradékkal látja el az önkormányzat zárszámadását. A csoport munkáját jól szervezi és koordinálja.

-Szakács Ferencné, aki 1999-től dolgozik a hivatal Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Osztályán, mint statisztikus, informatikus. Munkáját eredményesen végzi és feladatai mellett a kerületi rendezvények meghívóit, okleveleket, emléklapokat, a nyugdíjas pedagógusok díszdiplomáinak ügyeit intézi. Munkájához tartozik az intézménystatisztikák egyeztetése, értékelése, az álláshelyek nyilvántartása, az intézményvezetői átsorolások elkészítése, az első osztályos tanulók és a tankötelezettség teljesítésének nyilvántartása. Feladatait évek óta egyenletesen és kiemelkedően végzi.

A Polgármesteri Dicséretet Hajdu László polgármester úr adta át, melyet a polgármesteri hivatal köztisztviselői, ügykezelői és munkavállalói egyszeri kiemelkedő teljesítményük vagy huzamosabb időn át tanúsított eredményes munkavégzésük elismeréseként kaphatnak.

Polgármesteri Dicséretben részesült:
-Benedekné Bagyinszki Márta 2003-tól dolgozik a hivatalban, kezdetben lakásügyi ügyintézőként. 2004-től a Főépítészi Iroda területfejlesztési ügyintézője. A kerületi szabályozási tervek mindegyikében jelentős részfeladatok szervezését, rendezését végzi. A tervtanács szakmai titkári teendőit komplexen, többletenergia igénybevételét sem sajnálva nagy szakmai felkészültséggel, energikusan végzi. Településfejlesztési ügyintézői feladatkörében magas szakmai színvonalon segíti az ügyfelekkel kapcsolatos ügyintézéseket, valamint a társosztályokkal történő szakmai kapcsolattartást.

-Bedő Anita 2003-tól dolgozik a hivatal Okmányügyi Osztályán, kezdetben osztályügyintézőként, jelenleg okmányügyi ügyintéző. Feladatai közé tartozók az útlevél és a mozgásában korlátozott személyek parkolási igazolványának ügyintézése. Szakmai feladatait elhivatottsággal, felelősségteljesen látja el. Munkatársaival a kapcsolata jó. Ügyfelekkel szolgálatkész, udvarias.

-Böröczné Tobak Zsuzsanna 1997. óta dolgozik a hivatalban, mint belső ellenőr. Munkáját hivatástudattal, felelősségvállalással, komplex gondolkodással, korrekt módon végzi. Szakmailag folyamatosan képzi magát. Jó munkakapcsolatot tart fenn az önkormányzati intézményekkel, segítőkészségét mind a hivatal szervezeti egységeinek vezetői, mind az önkormányzati intézmények vezetői elismerik.

-Budai Ilona 2001-től dolgozik a hivatalban. Kezdetben a Gyámhivatal gyámügyi igazgatási ügyintézőjeként, jelenleg a Városüzemeltetési Osztály kommunális ügyintézője. Munkáját szakmai felkészültséggel, pontosan végzi. Ügyeinek intézését minden esetben a korrekt együttműködő készség jellemzi. Szorgalma példamutató. A benyújtandó pályázatai hiánymentesek, kifogástalanok. A képviselő-testületi, bizottsági előterjesztéseket nagy szakmai hozzáértéssel, tapasztalattal készíti el.

-Csutak-Hoffmann Kinga jelenleg szabadságát tölti, a kitüntetést egy későbbi időpontban veszi át.
Csutak-Hoffmann Kinga 1996. óta dolgozik a hivatalban, 2002-től az Igazgatási Osztályon közterület-felügyelő. Kiváló kerületi ismerettel rendelkezik. Intézkedéseiben tényszerű és jogszerű. Ezen a nem könnyű és gyakran veszélyes területen igen határozott fellépéssel intézkedik. Munkavégzésével és megjelenésével hozzájárul ahhoz, hogy a kerület lakossága elismeri a közterület-felügyelet munkáját.

-Fónagy Margit 2001-től dolgozik a hivatal Pénzügyi Osztály Számviteli Csoportjában, mint könyvelő. Munkáját pontosan, megbízhatóan, nagy szakértelemmel látja el. Munkakapcsolata a társosztályok köztisztviselőivel és az intézmények közalkalmazottaival korrekt, tárgyszerű, udvarias. Munkakörének ellátása mellett számos feladatot kezdeményezően önként lát el.

-Franka-Simon Bernadett 1997. óta dolgozik a hivatal Szociális és Egészségügyi Osztályán. Feladata a rászoruló lakosság szociális segélyezése. Ez a feladat nagy létszámú ügyfélfogadást és az akták feldolgozását jelenti. Az ügyfelekkel szolgálatkész, udvarias, kultúrált ügyintéző. Munkaköréhez a jogszabály ismerete alapos, a problémák megoldásában segítőkész, megértő. Évente több száz kerületi polgárral kerül kapcsolatba ügyintézése során, akiknek elégedettsége még elutasítás esetén is befolyásolja a hivatal megítélését, ezért fontos, hogy olyan ügyfélbarát ügyintézőkkel találkozzanak, mint Franka-Simon Bernadett.

-Lengyel Károlyné 1998-tól dolgozik a hivatalban. Kezdetben a Szabálysértési Csoport vezetőjeként, jelenleg a Vagyon és Lakásgazdálkodási Osztályon a Lakás és Helyiséggazdálkodási Csoport csoportvezetője. Feladatát a jogszabályoknak megfelelően, pontosan, megbízhatóan, a határidők betartásával látja el. Jó kapcsolatot alakított ki az ügyfelekkel, a társosztályokkal és a Palota Holding Zrt.-vel. A bizottságok, a képviselő-testület elé készített előterjesztések, tájékoztatók jó színvonalúak, megfelelő tartalmúak. Munkatársainak az ügyek intézésében szívesen segít, munkájáról csak elismerően lehet nyilatkozni.

-Palkó László 2000. óta dolgozik a hivatalban. Fűtő, karbantartási, postázási feladatokat végez. Nagyrészt vállalt a Bácska utcai irodaház kialakításában, a választások, népszavazások, rendezvények előkészítésében és a házon belüli költözködéseknél az irodák áthelyezésében. Szakszerűen oldja meg a felmerülő problémákat, szinte mindenhez ért. Szakmai hozzáértésével sok váratlanul felmerülő, gyors reakciót igénylő problémát is magabiztosan old meg. Munkáját szorgalommal végzi, segítőkész, kollégái becsülik

-Ujj Béláné 1998-tól dolgozik a hivatalban. A Kerületfejlesztési, Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság titkára, segíti a Német és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat munkáját, ellátja a Polgármesteri Titkárság osztályügyintézői,
2005-től pedig az Önkormányzati Csoport csoportvezetői feladatait is. Munkájában fáradhatatlan, lelkiismeretes, segítőkész. Mindig határidőre, pontosan végzi feladatait. Segítséget nyújt a hozzá forduló munkatársaknak. Nemcsak szakmailag, hanem emberileg is mindig lehet rá számítani, nagyon jó kolléga. A bizottsági és a kisebbségi önkormányzatok elnökei is elismerik munkáját.

A köz szolgálatában kifejtett eredményes, a hivatal hírnevét öregbítő és a kerület lakosságát szolgáló egyenletes teljesítményéért Beke Györgyi szobrászművész kisplasztikáját vehette át Hajdu László polgármestertől és dr. Nagy Antal jegyzőtől:

-Király Csaba alpolgármester
-a Jogi és Szervezési Osztály Jogi Csoportja
-az Igazgatási Osztály
-a Pénzügyi Osztály
-a Városüzemeltetési Osztály

Kiemelkedő egyéni, szakmai munkájuk, a lakosság, a köz érdekében kifejtett tevékenységük elismeréseként az önkormányzat polgármestere és jegyzője az alábbi személyek részére adományozott emlékplakettet:

-Boldogfalvi Anna, a Hivatali Ellátó Csoport csoportvezetője.
-Lauber Jánosné minőségügyi vezető.
-Puskásné Németh Edit építésügyi ügyintéző.
-Törő István tanácsadó.
-Udvary Lászlóné, a Pénzügyi Csoport csoportvezetője.

Kiemelkedő egyéni, szakmai munkájuk, a lakosság, a köz érdekében kifejtett tevékenységük elismeréseként az önkormányzat polgármestere és jegyzője az alábbi személyek részére adományozott tárgyjutalmat:

-Saflánszkyné Lánczky Zsuzsanna vagyongazdálkodási ügyintéző.
-az Önkormányzati Csoport.
A 2006. évi országos Közigazgatási Szakmai Ifjúsági napok keretében kiírt pályázaton elért II. díj elismeréseként az önkormányzat polgármestere és jegyzője tárgyjutalmat adományozott dr. Barki Bálint szabálysértési ügyintéző részére.
A 2006. évi országos Közigazgatási Szakmai Ifjúsági napok keretében kiírt pályázaton való sikeres részvétel elismeréseként az önkormányzat polgármestere és jegyzője jutalomban részesítette dr. Zsédely Réka szabálysértési ügyintézőt és dr. Gizur Erik vagyongazdálkodási ügyintézőt.
A Pólus Center vezetése és a Kereskedők Szövetsége ?Az Év Üzlete? díjjal tüntette ki a Polgármesteri Hivatal Információs Irodáját. A díj elismeréseként az önkormányzat polgármestere és jegyzője tárgyjutalmat adományozott az Ügyfélszolgálati Csoport részére.

Nyugállományba vonulásuk alkalmából megköszönve a hivatalnál eltöltött hosszú éveket és kiemelkedő szakmai tevékenységüket s kívánva további tartalmas éveket, erőt, egészséget, örömteli, hosszú boldog életet az önkormányzat polgármestere és jegyzője az alábbi személyek részére emlékplakettet adományozott:
-Fekete Andrásné.
-Gedei János.
-Hárskutiné Gombay Gyöngyvér.
-Hercsuthné Badak Izabella.
-Kalmár Jánosné.
-Kis Tiborné.
-Molnár Bencéné.
-Turi Károly.
-Ujj Béláné.

A Köztisztviselők Napja alkalmából jubileumi és hűségjutalmakat adott át Hajdu László polgármester és dr. Nagy Antal jegyző az alábbi személyeknek:

35 éves jubileumi jutalomban részesült:
Csernáné Nádasdi Judit irodavezető
Heiling Anna bérgazdálkodó
Lengyel Károlyné csoportvezető
Nagy Istvánné ügykezelő
Simon Lajosné könyvelő

30 éves jubileumi jutalomban részesült:
Kerekesné Moschek Zsuzsanna pénzügyi ügyintéző
Vadon Tibor gépkocsivezető

25 éves jubileumi jutalomban részesült:
Forgóné Jakab Ildikó ügykezelő

15 éves hűségjutalomban részesült:
Bihacker Judit építésügyi ügyintéző
Ságiné Nagy Andrea adóügyi ügyintéző

10 éves hűségjutalomban részesült:
Drescher Ferencné pénztáros
Mollnár Andor osztályvezető
Schleisz Sándor energetikus

Ezen alkalommal került bejelentésre, hogy az önkormányzati és területfejlesztési miniszter a Köztisztviselők Napja, illetve nyugállományba vonulása alkalmából Molnár Bencéné részére „A Köz Szolgálatáért” érdemjel kitüntetés ezüst fokozatát adományozta, melynek átadására 2006. július 1-én Egerben került sor.

A regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter az építésügyi igazgatásban kifejtett kimagasló szakmai tevékenységének elismeréseként, a Köztisztviselők Napja és nyugállományba vonulása alkalmából Vida Albertné építésügyi ügyintéző részére Lechner Lajos díjat adományozott.

Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. május 31-ei ülésén Nemes Imréné népesség-nyilvántartási ügyintéző részére a Kerület Jövőjéért díjat adományozta a közigazgatás területén. A díj átadására augusztus 20-a alkalmából rendezendő ünnepségen kerül sor.

Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. június 28-ai ülésén Udvary Lászlóné pénzügyi csoportvezető részére a „Pro Palota” díjat adományozta. A díj átadására augusztus 20-a alkalmából rendezendő ünnepségen kerül sor.

Az ünnepség végén Hajdu László polgármester mondott pohárköszöntőt, melyben kiemelte, hogy a pedagógusok, az egészségügyben, a szociális területen dolgozók mellett minden évben a köztisztviselőket is külön ünnepli a kerület. A polgármester úr is kiemelte a köztisztviselők munkájának fontosságát, azt, hogy mindig mindenki kellően felkészült legyen, mert ez alapján, valamint az udvariasság alapján ítéli meg a lakosság a kerületet, s a hivatal munkatársait.

Kapcsolódó cikkek:

Képes beszámoló