Menu

Kitüntetés utólag

2009.09.18.

A „Kerület Jövőjéért” díjban részesült a köz érdekében, a közösségért végzett tevékenység területén Lenoir Eddy, aki augusztus 20.án nem tudott jelen lenni a díjátadáson, így néhány nappal ezelőtt külön az ő tiszteletére rendezett ebéd mellett adta át Hajdu László polgármester az elismerést.

Lenoir Eddy belgiumi állampolgár, aki magánszemélyként nagy elkötelezettje a karitatív munkának. A XV. kerületi Vöröskereszt Szervezetének patronálója, 1999 óta évenként nagy mennyiségű ruhanemű, cipő, játék adományokkal segíti a rászoruló családokat, ezáltal hozzájárul életkörülményük jobbá tételéhez. Adományából a schlerozis multiplex betegségben szenvedők is részesülnek. Támogatja a Neptun utcai Általános iskolát új sportfelszerelésekkel és egyéb adományokkal. Lenoir Eddy saját otthonában gyűjti a belga adományokat feleségével és öt gyermekével együtt, valamint gyűjtést szervez az adományok szállítási költségeire. A karitatív munkát nagy elhivatottsággal végzi, a nehéz szociális körülmények között élő emberek életkörülményeit átérezve, fontos számára, hogy a segítség mindig a legmegfelelőbb helyre kerüljön.
Köszöntésén jelen volt a polgármesteren kívül Király Csaba alpolgármester, dr. Nagy Antal jegyző, valamint Dr. Lechner Gabriella, a XV.kerületi Vöröskereszt elnöke, illetve Szám László, a Budapesti Vöröskereszt gazdasági vezetője. Utóbbiak külön is szóltak néhány gondolatban.