Menu

Kiskarácsony az Eötvös Könyvtárban
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.12.10.

December 2-án délután, az Eötvös Könyvtárban a könyvtár, a Krúdy Kör, és a Keresztény Alkotók Közössége Kiskarácsony címmel az advent első hetén közös rendezvénnyel emlékezett meg a Messiás, Jézus Krisztus eljövetelének, a Szent Karácsony elérkezéséről- számolt be Kanizsa József, a Krúdy Kör titkára a programról.

Mindezt az advent jegyében, a várakozás, az egymás megbecsülése, a szeretet meleg érzetével, a gyertyaláng fényének átsugárzásával tettük.
Megnyitó gondolataimban Erdő Péter bíboros, Esztergomi érsek szavait tolmácsoltam a jelen levő közönségnek: „most az adventi várakozás óráiban, napjaiban a Megváltó érkezése lebegjen szemünk előtt, és ezt a szeretet, az emberi megbecsülés jegyében tegyük meg, tiszta lélekkel, hogy mindenki tudjon üdvözülni, lélekben fel tudjon emelkedni az Úristen megbocsátó erejéhez.”
Mintegy tizenhat szerző, író, költő, énekes, daltulajdonos, akik közreműködtek a rendezvényen – verseikben, a dalokban Jézus érkezéséről, szeretetéről szólaltak meg, adták át egyéni érzésvilágukon keresztül az őszinte emberbe vetett hitet. Jó volt hallgatni Dévai Nagy Kamilla tanítványainak előadásában zárszóként a Mennyből az angyal című karácsonyi dalt, valamint Enyedi Béla daltulajdonos hittel, a hívő emberhez szóló megzenésített dalait, verseit. Jó volt látni a kezekben az égő csillagszórókat, hogy fényükkel bevilágították a sötétbe borult termet, s egymás kezét fogták meg az emberek. A falakon pedig a mintegy tíz festő műve tekintett a szemünkbe, elvarázsolva a szívünket az adventi várakozás óráiban. Ahogy Erdő Péter bíboros mondta „ne csak most tartson ez a szeretet, hanem az év minden napjában, akkor nem lesz boldogtalan ember.”

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló