Menu

Kiírásra került a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázat

Hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál:

  • a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás,
  • a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás
  • és a felsőoktatási intézményi támogatás.

A pályázatra azok a XV. kerületi Önkormányzat közigazgatási területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben egyszeri pályázói regisztráció szükséges.

A pályázói regisztráció és az önkormányzatokhoz történő benyújtásának határideje: 2022. november 3. (csütörtök)

A pályázatot kizárólag az EPER-Bursa rendszerben kitöltve, véglegesítve, onnan kinyomtatva, a pályázó által aláírva, egy példányban, a kötelező mellékletekkel együtt lehet benyújtani személyesen a Budapest Főváros XV. kerületi Polgármesteri Hivatal Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztály Köznevelési, Közművelődési és Sport Osztályán.

A pályázati kiírásról felvilágosítást a Főosztályon telefonon, e-mailben vagy személyesen Dobrosiné Ladjánszki Tímea és Máté Tünde intézményfelügyeleti referensek nyújtanak.

Elérhetőségek:

Dobrosiné Ladjánszki Tímea és Máté Tünde: telefon: 06-1-305-3310;

Minden további részlet és dokumentum:


A típusú pályázati kiírás 2023

B típusú pályázati kiírás 2023

Munkáltatói jövedelemigazolás 2022

Jövedelemnyilatkozat – szociális adatok


(Fotó: Pixabay / illusztráció)