Menu

Kihívás Napja az Idősek Klubjában

2005.06.03.

Május 25-én a Kontyfa utcában lévő Idősek Klubjában Kihívás Napja elnevezésű programot tartottunk. A program megszervezésében oroszlánrészt vállaltak az egész évben nálunk gyakorlatot teljesítő, jól ismert ELTE rekreáció-testnevelés szakos végzős hallgatók tanáruk, Bősze Júlia tanársegéd vezetésével.

Az általunk szervezett sportnapon hagyományosan nagy üstben fő az étel. Aki mozog a jó levegőn, nem maradhat éhes. Kora reggel égett a tűz, rotyogott a babgulyás. Ez alkalommal az Őszirózsa Alapítvány adta az alapanyagokat az alábbi támogatóknak köszönhetően:
Bábel István: 10 kg marhahús
Csinger Ferenc: 10 kg kenyér
Szécsi István: zöldségfélék
Hartel üzletház (Jolika): fűszerek
Malaky Mihály: 1 mázsa tüzifa
Bódis Lajos: 50 l kristályvíz
Horváth Péter: pogácsa, sütemény

A 9 órakor indított játékokra sokan, összesen 53-an regisztrálták magukat. A menetlevélhez útravalóként Sport csokit vagy müzli szeletet kaptak. Mindenki végigment az állomásokon. Volt lengőteke, tollaslabda, foci, karikadobás, rönkhajítás, floorball(labdaterelés), labdafújás, petanque és Forest emlékfutás a klub előtt elterülő játszótéren. A házban dúlt az asztalitenisz és a darts csata. A délelőtt során tartottunk még közös tornát is az udvaron.
? 1-kor a résztvevők között kisorsoltuk az ajándékokat, melyet a XV. ker. Polgármesteri Hivataltól az Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Osztály bocsájtott rendelkezésünkre. Mindenkinek jutott valami.
1 órakor megkezdődött a lakoma. A remekül sikerült babgulyásból minden vendégünk pótolhatta az elvesztett energiáját. Rövid pihenő után folytatódott a mocorgás.
3 órakor Várszegi Béla tánctanár vezetésével fergeteges táncos aerobik kezdődött. Húsznál is több ember ropta a nonstop táncot és akinek még ez sem volt elég, kiment Újpalota főterére és ott folytatta sötétedésig.
Az eseményfolyam, melyet remek időjárás kísért, hosszú ideig emlékezetes marad.
Ezúton is köszönjük minden támogatónak a segítséget, hogy még emlékezetesebbé tehettük az idősek számára ezt a napot.