Menu

Kihívás Napja

2005.05.22.

A Magyar Szabadidősport Szövetség idén már 15. alkalommal hirdette meg a Kihívás Napját, mely az elmúlt években a legtöbb lakost megmozgató magyarországi szabadidősport eseménnyé nőtte ki magát. Az eseményre ezúttal május 25-án kerül sor. A cél az, hogy legalább ezen a napon mozogjon mindenki 15 percet az egészségéért és a játék öröméért.

A szervezők bíznak abban ,hogy aki kipróbálja egyszer, az nem fogja abbahagyni! S természetesen versenyre is sor kerül, hiszen az a település győz és viheti haza a „Legsportosabb település 2005.” címmel járó díszserleget, ahol a lakosság lélekszámához viszonyítva a legtöbben sportolnak legalább 15 percig. A verseny a hasonló lélekszámú települések kategóriái szerint kerülnek elbírálásra, így hét kategóriában több millió forint nyereményért sportolhatnak a férfiak, nők, fiúk, lányok.

Az eredeti Challenge Day programot a Magyarországi Szabadidősport Szövetség 1994-ben keresztelte át Kihívás Napjára, amely rendezvénysorozat Kanadából indult még 1983-ban azzal a céllal, hogy eldöntsék, melyik a legsportosabb település.

A XV. kerületben pontban éjfélkor kezdődik a program