Menu

Kihívás Napi programok a XV. kerületben

2015.05.18.

Tisztelt Sportbarátok ! Folytatva a korábbi, több mint két évtizedes hagyományt, idén a XV. kerület ismét nevezett a KIHÍVÁS NAPJA (Challenge Day) versenysorozatba. A nemzetközi verseny 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egész napos sportverseny keretében döntik el, melyikük a sportosabb település. Május utolsó szerdáján ezért 0 órától 21 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte a világban, így Európában is.

Hazánk először 1991-ben kapcsolódott a versengésbe. Tavaly a falvak, városok lakói egyetlen nap alatt több mint 6 millió negyed órás testmozgást végeztek.

Kerületünk – a lakosság létszámának megfelelően – a legnagyobb, a VII. számú település kategóriában versenyez. A helyi szervezők gazdag sportági választék mellett minden korosztály számára ajánlanak mozgásos programot. A legkisebbektől – az óvodás korosztálytól – a szép korúakig mindenkit várunk, hogy vegyen részt e nemes vetélkedésben, és segítsen gyarapítani a XV. kerület 15 perces teljesítéseinek számát.

A Kihívás Napjának az a célja, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, felhívja a figyelmet az egészséges életmód, a rendszeres testedzés fontosságára.
 

A Csokonai Kulturális és Sportközpont nevében:

 

Tóth Lajos sk.
megb. igazgató 

Ábri László sk.
sportszakmai igazgató-helyettes

Letölthető anyagok:

–