Menu

Kiállítás zenészvendégekkel

2004.05.22.

Május 19-én Tóth Csaba, festőművész nyitotta meg hajdani tanítványa Kissné Breczek Margit kiállítását a Külvárosi Szalonban.

Az alkotóművésznő rajz szakon végzett Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán, ahol Szabó László és Tulipán László mellett az utolsó tanévben (1994/95) Tóth Csaba is okította. A diplomaszerzést követően a XV.kerületben tanított 2002-ig a jelenlegi Kossuth Nevelési-Oktatási Központban. Közben 1998-tól a Pestújhelyi Közösségi Ház Nagy Balogh János festő-grafikus körének lett vezetője, ahova általános- és középiskolások, valamint felnőttek is járnak illetve 1999 óta Hubay Jenő Zeneiskola Képzőművészeti szakágának tanára.
Tóth Csaba a kiállítás megnyitóján elmondta, hogy igazán örömére szolgál ezeknek a műveknek a megtekintése, hiszen bár több önálló kiállítása volt az elmúlt években tanítványának (többek között Szokolyán, Nagykanizsán), ő a tíz évvel ezelőtti alkotások szombathelyi kiállításától számított időszak fejlődését látja ezekben a művekben.
Kissné Breczek Margit megköszönve az elismerő szavakat egy olyan fényképalbumot adott át ajándékba volt tanárának, amelyben Tóth Csaba hajdani tanítványainak műveiről készült fényképek találhatók.
Margit még akkor is ajándékot ad, amikor ő a megajándékozott- mondta Tóth Csaba.
Ezen a napon ismét felelevenítjük a Külvárosi Szalon régi hagyományát- mesélte Nagy Edit, a PeKH művelődésszervezője-, mely szerint az itt kiállító művészeknek felajánljuk, hogy egy más műfajban jeleskedő művészt hívjon vendégségbe a kiállítás megnyitót követően. Mivel Margitka nekünk egy nagyon kedves, és nagyon örülünk, hogy a kiállítás létrejött, így megkértük, hívjon ő is valakit. Így a latin jazz zenét játszó Tropical Transform Quintet lett a vendég.
A Tropical Transform Quintet két éve tartja próbáit a Pestújhelyi Közösségi Házban. Az igazán kellemes zenét játszó Redő Dániel (az együttes vezetője, aki kongán és egyéb ütős hangszeren játszik), Dévényi Zoltán (gitár), Gálfi Attila (dob), Eged Márton (basszusgitár), Horváth Tojás Gábor (zongora, szintetizátor) már a kiállítás megnyitóját megelőzően, majd azt követően is hosszú időn keresztül szórakoztatták a közönséget.