Menu

Kiállítás Pestújhelyen és Újpalotán

2006.11.29.

Az ANNO rendezvénysorozatában hagyománya van a Köreink kiállítás megnyitsának, amikor is a Pestújhelyi Közösségi Házban működő művészeti körök munkáiból valamint a ház által szervezett táborban készült alkotásokból nyílik kiállítás.

Idén Sütö Nagy Zsolt, a Helyi Théma újság kerületi szerkesztője nyitotta meg Kissné Breczek Margit, Szabó Gábor, Szendrei Judit művészpalántáinak és felnőtt alkotó tanítványainak műveiből álló tárlatot. A kiállítás két helyen látogatható a művelődési intézményen belül: a földszinti folyosón és az emeleti galériában.
A megnyitón Sütő Nagy Zsolt kiemelte, hogy mindhárom művésztanárról jelent már meg portré az újságban, így személyes benyomásai is vannak a tűzzománcok, a szobrok, a kerámiák, a grafikák készíttetőiről. Az újságíró külön szólt mindhárom művésztanárról, majd Nagy Edit hozta még szóba, hogy már az icipici gyerekeket is rá lehet nevelni az alkotó folyamat izgalmára. Ennek bizonyítéka, hogy hétfőnként a 3-3,5 éves gyerekek izgalommal érkeznek Margitkához a Szivárvány Szakkörbe, ahol igaz műveket készíthetnek el.
Ugyanezen napon, november 21-én Húber Edit festőművész kiállítását nyitotta meg az Újpalotai Közösségi Ház Zsókavár Galériájában Készman József művészettörténész. A megnyitón Bajovics Milán közreműködött hegedűn.
Huber Edit nagyon fiatal még, csupán 26 éves és három évvel ezelőtt szerzett diplomát a Magyar iparművészeti Egyetemen. Számtalan társaságnak a tagja, s többek között ennek is köszönhető, hogy a Magyar Festő Társaságának segítségével valósulhatott meg az újpalotai kiállítása. Emellett a Közép-Európai Fényműhely Egyesület, a Magyar Alkotóművészek Egyesület tudhatja tagjai sorában. 2000-ben már a Vigadóban és a Műcsarnokban is részt vett csoportos kiálíltáson, míg egyéni bemutatkozása 2002-ben a Galéria 21-ben volt. Huber Edit festményei december 10-ig tekinthetőek meg itt Újpalotán a galériában.
Visszatérve Pestújhelyre, a Szentendrei Kerámikusok Egyesületének Adventi fények című kiállítását nyitotta meg két nappal később Kriaszter Attila, Szentendre város kulturális és művészeti menedzsere a Pestújhelyi Közösségi Házban.
Az alkotások csodálatosak, érdemes egy kicsit elidőzni a helyszínen, hiszen az advent hangulata mindenkit áthat: a színekkel, az alkotások kivitelezésével: Minden egyedi. Az alkotók igazi remekműveket készítettek. Név szerint: Bukor Zsuzsanna, Gálffy Ildikó, Herczeg Zsuzsanna, Illés László, Kisfalusi Márta, Kósa Judit, Kósa Klára, Maholányi Gabriella, Nemoda Attila, Szilágyiné Rencz Mariann, Ulmann Katalin, Zdosek Enikő. Az ünnep fényeit az alkotók nevében Kósa Klára kerámikus gyújtotta meg.
A kiállítás december 4-ig tekinthető meg.