Menu

Kevesebb stadion és több CT – a XV. kerületben is

2019.09.25.

A XV. kerületi egészségügyi fejlesztésekről beszélt Németh Angéla a Rákos úti rendelőintézet előtt.

„A kormány és a főváros sok mindent nem tesz meg az emberek, a budapestiek és a XV. kerületiek egészségéért, ezért nekünk kell lépnünk – jelentette ki Németh Angéla polgármester a Rákos úton, a  Vass László Egészségügyi Intézet előtt az elmúlt években az egészségügyben tett és a következő időszakban ezen a téren tervezett lépéseiről. – Az elmúlt öt évben felújítottuk a rendelőintézetet, amely most már kerületünk néhai megbecsült és közismert orvosának a nevét viseli. A tüdőgondozó új helyre költözött és a volt Észak-pesti Kórház 13-as épületében a kornak megfelelő körülmények között várja a pácienseket. Évente kétszer egészségnapot tartunk, havonta pedig szűrőprogramokat tartunk, mindig más típusú vizsgálatokkal.”

A következő hónapok feladata lesz a Karácsony Benő parkban álló torzó befejezése. Ide a Deák utcai háziorvosi rendelő költözött volna, de egy fideszes házi építőipari cég volt a kivitelező, és 22 százalékos készültségig jutott mindössze.

„Biztos többséggel a testületben azonnal peres útra tereljük az építkezés ügyét, a torzót pedig lebontjuk vagy befejezzük. Az biztos, hogy a Deák utcai rendelő megfelelő, korhoz méltó színvonalú elhelyezését biztosítjuk – jelentette ki Németh Angéla. – Emellett még egy nagyon sürgős, fontos fejlesztés vár ránk: a nyolcszor leszavazott 2019-es költségvetésben szerepelt a CT-gép beszerzése, ezt a választások után azonnal pótoljuk. Annak a feltételeit is biztosítjuk, hogy a vizsgálatokat hétvégenként is elvégezhessék.”

„Egy győztes csapat vezetőjeként áll mellettem Németh Angéla polgármester – jelentette ki a sajtótájékoztatón szintén részt vevő Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke. – Az egyesített ellenzék az emberek problémáival foglalkozik, ezért hirdette meg Karácsony Gergely >>kevesebb stadion, több CT<< célkitűzését. Ennek megfelelően itt, a XV. kerületben rögtön a választások után megtörténhet a CT-berendezés beszerzése.”

Az eseményen részt vett a képviselő-testület két tagja, Tóth Imre alpolgármester (MSZP), valamint Bihal Dávid (MSZP).

Fotó: Vajda József