Menu

Kétlaki élet 101 évesen
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.02.27.

Vendég Ferencné Teri néni még 101 évesen is kétlaki életet él. Nyáron rákospalotai otthonában, míg télen lánya, Klári Károly körúti lakásában töltik napjaikat.

Nem is töltik- igazán megélik ezeket a napokat. Teri néni szívesen énekel nótákat, olvassa az újságot- főleg a bulvársajtót, s egy-egy beszélgetés során az is kiderül róla , mennyire tájékozott a világ dolgaiban- véleményét nem is titkolja.
Vendég Ferencné Teri néni amíg nyugállományba nem vonult, a Szent Korona óvodában dolgozott: volt dada és takarítónő is, mivel szakmája nem volt. Aztán a konyhára került és onnan ment nyugdíjba a hatvanas években.
Tavaly, amikor 100. születésnapját ünnepelte Teri néni, nemcsak a család, hanem a szomszédok, s a kerület vezetése is köszöntötte XV. kerületi otthonában. Idén február 24-én immáron 101. születésnapja alkalmából már eggyel több gyertyát kellett elfújnia- tavaly egy levegővel fújta el az összeset-. A hivatalos ünnep előtt egy nappal VII. kerületi otthonában Hajdu László polgármester, Király Csaba alpolgármester és Kovácsné Márkus Éva, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője látogatta meg, s vitt neki ajándékot: egy ajándékcsomagot és egy kis pénzt. Ám az ünnepléssel ezzel nem ért véget, hiszen a nótázás sem maradhatott el, melyhez egy zongoristát is elhívtak segítségül. S Teri néni így ünnepelte idén születésnapját- a vendégsereg közepén: lányával, unokájával, s hét dédunokájával, akik közül a legfiatalabb 6 éves, a legidősebb 24.

Kapcsolódó cikkek












Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló