Menu

Kétezer könyv karácsonyra

2019.01.09.

Könyvekkel is segíthettük azokat, akiknek a mindennapok is kihívást jelentenek.

A Mesekő Alapítvány és Libri akciójába – ahogyan korábban már beszámoltunk róla – a XV. kerületi önkormányzat is becsatlakozott. Az úgynevezett Mesepontokon decemberben adhattuk le a megunt, de szép állapotú gyermek- és ifjúsági könyveinket. A XV. kerületben is működött ilyen Mesepont, a Pólus Centerben működő Librihez kapcsolódóan, így került képbe Rákospalota, Pestújhely, Újpalota önkormányzata, amely éppen a könyvek eljuttatásban segít.

Összesen 2250 könyvet sikerült eljuttatni decemberben a legjobb helyekre – mondta el Balog Fruzsina, az önkormányzat GYIÖK-segítője és Kormos Adrienn ifjúsági referens, aki helyben egyengették a jótékonysági akció sorsát.

Először a SZÉRA Családok Átmeneti Otthona és a Leánynevelő Intézet (Rákospalotai Javítóintézet és Központi Speciális Gyermekotthon) gondozottjaihoz, lakóihoz jutottak el az adományok. Majd a Pestújhelyi Gyermekotthonba, a XV. kerületi Család- és Gyermekjóléti központba, valamint a Rejtett Kincsek Down Egyesület – Csodavár XV. kerületi központjába vitték el a könyveket.

Végül az utolsó decemberi adománycsomag – ami 1300 kötetet jelentett – a kerület óvodáiba, bölcsődéibe, a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületéhez, valamint a RÁTE-hoz jutott el.