Menu

Két napig tartott az idősek fesztiválja

2005.10.13.

Október 8-án a Kontyfa utcai Idősek Klubjában vidám sportvetélkedővel kezdődött, majd október 12-én a Csokonai Művelődési Házban kulturális műsorral, bemutatkozással folytatódott az a kétnapos fesztivál, amely az I. Őszirózsa Fesztivál nevet kapta.

A program ötletgazdája Bősze Zsuzsa elmondta, hogy az Őszirózsa Alapítvány a maga civil lehetőségeivel nyitott volt a kezdeményezésre, így velük közösen készült el a sikeres pályázat. A fesztivált a Miniszterelnöki Hivatal és a Fővárosi Önkormányzat támogatásával valósították meg a szervezők hagyományteremtő céllal.
Így szombaton, majd szerdán is vidám nyugdíjasoktól zengett mindkét helyszín. A programokon a három kerületi Idősek Klubjának (Arany János utcai, Kontyfa utcai, Klebersberg Kúnó utcai) tagjai mellett az Idősek és Nyugdíjasok Egyesületének-, a Nyugdíjas Szakszervezetnek-, valamint a Csokonai Művelődési Ház, a Kozák téri Közösségi Ház és a Pestújhelyi Közösségi Ház nyugdíjas egyesületeinek tagsága is részt vett.
Hajdu László polgármester mindkét helyszínre ellátogatott, ahol mind a játékos vetélkedőn részt vevőket, mind a különböző egyesületek, klubok művészeti csoportjainak bemutatkozó műsorait is megtekintette. A programokon részt vett még többek között Osgyány Éva, az ESZI igazgatója, valamint Marsovszky Györgyné, a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke.
A fellépők között láthatták az érdeklődők a Palotai Pacsirták Énekkart, a Napsugár Színjátszó csoportot, az Aranytopán Tánckart, a Kontyfa utcai Idősek Klubjának táncosait, valamint az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának tagjait. A program végén a kerületi gondozónők egy fergeteges country előadást mutattak be, majd egy jó hangulatú táncmulatsággal fejeződött be a közel háromszáz nyugdíjast megmozgató kétnapos I. Őszirózsa Fesztivál, amely programsorozat az Idősek Világnapjának is méltó megünneplése volt.
-Külön köszönetet szeretnék mondani Moórné Hajdó Ilonának illetve azoknak, akik a programok megrendezésben segítségemre voltak: az ESZI Területi Gondozás vezető gondozónőjének, Majdán Ferencnének és a klubvezetőknek, Kató Lászlónénak, Csiki Rozáliának és Bérces Zoltánnénak is, valamint a gondozónőknek. A műsorvezetésért pedig Szabóné Julikának az ÉNO vezetőjének jár a köszönet, aki ezt a feladatot magára vállalta. A szép sikert követően pedig csak remélni tudom, hogy a jövőben is lesz lehetőségünk az Őszirózsa Alapítvánnyal az együttműködésre- mondta Bősze Zsuzsa.