Menu

Kerületi örömtánc

2021.07.06.

A XV. kerületi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat tagjai is csatlakoztak a „Jerusalema tánckihíváshoz”.

A nyári pezsgés lendületbe hozta a XVGYIÖK tagjait is. Túl vannak egy fergeteges agárdi tréningen, ahol a mentális továbbképzés mellett a kötetlen kikapcsolódásra is jutott idő.

Kormos Adrienn ifjúsági referens kitért arra mennyire fontos most a fiataloknak a közös élményszerzés, hiszen a fizikai elszigeteltséggel járó negatív érzelmek és az online létforma pont a tinédzserkor legszebb pillanatait írta át. A szabadság, a közösség, az ismerkedés mind kimarad az életükből, ezeket kell most pótolniuk. Balog Fruzsina, az önkormányzat GYIÖK-segítő elmondta: még a pandémia harmadik hulláma végén csatlakoztak a Jerusalema örömtánc kihívásához.

Fokozatosan tértünk vissza a virtuálisból a valós világba, amit vidófelvételünkben is visszaköszön. A fiatalokért táncoltunk, megmutattuk, hogy milyen egy ifi hétköznapja, a önkifejezés és a boldogságkeresés, ami egy támogató csapatban sokkal könnyebben megy – jegyezte meg Fruzsina.

A légi felvételeket Pataky Péter készítette, aki számos különleges drónos fotót is megoszt a kerületi online platformokon az itt lakókkal. Ő volt, aki a járvány első szakaszában az esti tapsolásokat is rögzítette.
A videót pedig a Polgármesteri Kabinet egyik munkatársa szerkesztette.

(D.I)