Menu

Kerületi megemlékezések az 1848-49-es forradalomról

2015.03.17.

Március 15-én, vasárnap méltóképpen emlékezhettünk meg az 1848-49-es forradalom eseményeiről a kerület három helyszínén. Pestújhelyen Németh Angéla alpolgármester köszöntötte a megemlékezőket a Pestújhelyi téri Ereklyés Országzászlónál. Az ünnepi műsor a Pestújhelyi Általános Iskola, a Hubay Jenő Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara és az ünnepség kedvéért összeállt helyi pestújhelyi lokálpatrióták férfikara, a „Pestújhelyi Dalárda” közreműködésével valósult meg.

Rákospalotán, a Kossuth-szobornál – a hagyományokhoz hűen – a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes elevenítette föl a forradalom korabeli hangulatát a kisebbek és nagyobbak népi táncelőadásaival. A forradalmi eseményekről dr. Pintér Gábor alpolgármester emlékezett meg.

Az esti órákban Újpalotán, a Salkaházi Sára Plébánia udvarán tartott megemlékezésen László Tamás országgyűlési-képviselő ünnepi beszédét és dr. Bégány Attila, XV. kerületi Kormányhivatal-vezető megemlékezését hallhattuk. A műsorban részt vettek a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola táncos tanulói, Meleg Veronika, a László Gyula Gimnázium tanulója, Lukács Dani, a Csomópont Tehetséggondozó Program felfedezettje és a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes a Tarsoly Zenekar kíséretében.