Menu

Kerületi jó ügyekért

2018.09.07.

Jó példák a XV. kerületből: Csomópont Tehetségkutató és Tehetséggondozó Egyesület

Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata idén is több mint tíz millió forinttal támogatta a kerületi civil szervezetek, egyesületek, alapítványok munkáját.

A Csomópont egy 2011-ben kezdődő XV. kerületi Önkormányzati ifjúsági program volt, amely 2016 januárjában alakult hivatalosan egyesületté. A tehetségkutató és tehetséggondozó egyesület ma már aktív résztvevője a XV. kerület kulturális életének. Kanyik Nikolett és Karacs Miklós céltudatos vezetésének köszönhetően több száz fiatal fordult meg itt a sok év alatt, ahol a korábban említett céljai mellett nagy hangsúlyt fektetnek a közösségépítésre is.

Évente több mint 40 fellépést vállalnak, amelynek köszönhetően a fiatalok rengeteg helyre jutnak el. A kerületben is számos rendezvényük van az önkormányzattal közösen. Ilyen például az „Arany Violin Díj” énekverseny a „Kicsi a Bors de ügyes” tehetségkutató program, vagy a „Gold Talent” tehetségkutató verseny.

Tánc és ének képzést is tartanak. Jelenleg közel 40 aktív tagja van az Egyesületnek.

A Csomópont növendéke volt például Kenyeres Bendegúz ma 16 éves, street-dance világ- és Európa-bajnok, Le Quang Huy, Benji aki X-Faktor harmadik helyezett legjobb férfi előadója volt 2014-ben, emellett a „Budapest Dal 2018.” – „Bárhol járok” című dal Közönségdíját is elnyerte.

A Csomópont Egyesülethez hasonló sikerek érdekében Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzatának vezetői a jövőben is támogatni kívánják a kerületi civil szervezetek, közösségek munkáját.