Menu

Kerületi jó ügyekért

2018.10.19.

Jó példák a XV. kerületből: Az Ö.T.H.É.T Egyesület

Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata idén is több mint tíz millió forinttal támogatta a kerületi civil szervezetek, egyesületek, alapítványok munkáját. Az Önkormányzati támogatásnak is köszönhetően az Összefogás Tisztább Humánusabb Élhetőbb Településért, azaz az Ö.T.H.É.T. Egyesületnek sikeres a munkája a kerületben.

Az Egyesület 2011-ben alakult a környezetvédelem, karitatív, közösségépítő tevékenység nemes céljából. Működési területe Magyarország, XV. kerületi prioritással. Ebben a kerületben számos kezdeményezés gazdája, amelynek révén élhetőbbé, fenntarthatóbbá, környezetkímélőbbé vált az ország e szegmense.

A „Szebben- Zöldebben Palotán” elnevezésű akcióprogram keretében számtalan civil szervezet bevonásával közel 500 cserje került elültetésre Újpalota különböző frekventált pontjain. A „Gyűjts az Életért” jótékonysági felhívás és program segítségével mára több millió forintot érő adományokat sikerült szétosztani a XV. kerületi rászoruló családok között. A Pingvin Pityu rendezvénysorozattal az egyesület a XV. kerületi összes iskolát és óvodát évente végiglátogatja, a műsor napjainkra igazi szenzációvá nőtte ki magát. Ennek során játékos, interaktív formában sikerül a gyerekeket a környezet védelmének fontosságára, a tudatosabb életre nevelni.

Az egyesület benevezett a Föld Órája nemzetközi felhívásra, amelynek közel 2000 regisztrált résztvevője volt. A Föld Napja rendezvény a XV. kerületi óvodásoknak és általános iskolásoknak szól, ahol akadályverseny formájában szerezhetnek különleges élményeket a résztvevők.

Az egyesület a XV. kerületi Önkormányzat által szervezett szemétszedési akció motorja, segítője. Az Állati Jó Családi és Örökbefogadó Nap az egyesület éves szinten megrendezett egész napos és tömegeket – köztük civil szervezetek is – vonzó színvonalas rendezvénye.

Egyéb az egyesülethez kötődő, de nem XV. kerületi kezdeményezés, rendezvény: a zuglói Vakok Intézetében az akadálymentes szelektív hulladék gyűjtésének bevezetése, Mezőberény, mint az ország első pet-palack faluja megvalósítása, érdi Föld Napja és az érdi Állati Jó Családi Nap.

Az egyesület nagyon büszke arra, hogy tevékenysége számos más civil szervezet érdeklődését is elérte, és egyre többen csatlakoznak programjaihoz, hiszen együttműködve eredményesebben valósíthatóak meg a felvetődött élet-és Földmentő elképzelések.

Az Ö.T.H.É.T Egyesület eredményeihez hasonló sikerek érdekében Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzatának vezetői a jövőben is támogatni kívánják a kerületi civil szervezetek, egyesületek, alapítványok munkáját.