Menu

Kerületi jó ügyekért

2018.10.05.

Jó példák a XV. kerületből: Az ERESZ Látássérültek Egyesülete

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata idén is több mint tíz millió forinttal támogatta a kerületi civil szervezetek, egyesületek, alapítványok munkáját.

Az ERESZ Látássérültek Egyesülete hivatalosan 2017 márciusa óta működik a XV. kerületben. Célja a látássérültek érdekképviselete, esélyegyenlőségük előmozdítása, társadalmi integrációjuk elősegítése. Az érzékenyítés, a szemléletformálás, továbbá az érdekükben való együttműködés más intézményekkel, hivatalos szervekkel és civil szervezetekkel. E nemes célok megvalósítása érdekében az egyesület kiemelt tevékenységei közé tartozik a látássérültek felkutatása, a tagtoborzás, részükre kulturális, rehabilitációs, sport- és szabadidős programok szervezése és lebonyolítása. A látássérültek életvitelének megkönnyítése, akadálymentesítés elősegítése, eszköztámogatás biztosítása, képzések szervezése, szakmai segítségnyújtás, valamint a kapcsolatépítés hasonló szervezetekkel.

Az egyesület rendszeresen részt vesz a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat kiemelt rendezvényein, amelynek anyagi támogatásával tagtoborzás és bemutatkozás céljából Szomszédünnepeket szervez és valósít meg. Csapatépítő kirándulásokra megy, valamint a tagok hozzájárulásának köszönhetően a 90 decibel egyesület meghívására narrált színházi előadásokon, kiállításokon és múzeumi tárlatvezetésen vesz részt.

A szervezet klubdélutánjait havi rendszerességgel szakmai vendégelőadók részvételével a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Nyitott Ajtó Együttműködési Irodában tartja (1156 Budapest, Páskomliget utca 6.) minden hónap második péntek délutánján, ahová szívesen várja az érdeklődőket. Mottója: „Vezetünk utadon”. Csatlakozási kedv esetén érdeklődni az egyesület elnökénél, Csukáné Polyák Erzsébetnél lehet (+36 30 677 82  52 vagy eresz.egyesulet@gmail.com)

Az ERESZ Látássérültek Egyesületének eredményeihez hasonló sikerek érdekében Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzatának vezetői a jövőben is támogatni kívánják a kerületi civil szervezetek, egyesületek, alapítványok munkáját.