Menu

Kerületi jó ügyekért

2018.09.21.

Jó példák a XV. kerületből: XV. kerületi Fúvószenekari Egyesület

Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata idén is több mint tíz millió forinttal támogatta a kerületi civil szervezetek, egyesületek, alapítványok munkáját.

Az 1998-ban zeneiskolai keretek között alakult Hubay Jenő Ifjúsági Fúvószenekar 2015-től immár egyesületként folytatja pályafutását. Legfőbb célkitűzése, hogy az ország első számú professzionális civil fúvószenekarává váljon.

Az Egyesület népszerűségét bizonyítja számos meghívásos fellépése Budapesten térzenei műsorokkal: a Kínai – Magyar Baráti Társaságnak a Stefánia Palotába szervezett államalapítási és holdújévi hangversenyén, illetve a Magyarországon élő lengyelek kulturális tevékenységét koordináló, valamint a lengyel kultúrát hazánkban képviselő és népszerűsítő Budapesti Lengyel Intézet szervezésében a köztársaság kikiáltásának centenáriumi ünnepi hangversenyén a Hadtörténeti Múzeumban.

Köszönhetően a jelentős támogatottságának a XV. kerületi Fúvószenekari Egyesület saját, nagy népszerűségnek örvendő, három különböző tematikájú hangversenyből álló bérletes koncertsorozattal is büszkélkedhet. Ez a „Ha péntek, akkor fúvósok” nevet kapta.

Az Egyesület vezetősége köszönetét fejezi ki a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat, valamint számos helyi vállalkozás, civil szervezet és magánszemély támogatásáért, amely nélkül nem lehetnének egyre sikeresebbek és ismertebbek idehaza és külföldön egyaránt. Ezekből az adományokból a szervezet folyamatosan megújíthatja a zenekar hangszerparkját, gyarapíthatja kottatárát, amellyel mára az egyik legkomolyabb modern és klasszikus fúvószenekari gyűjteményét tudta létrehozni.

Az Egyesület munkájához hasonló sikerek érdekében Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzatának vezetői a jövőben is támogatni kívánják a kerületi civil szervezetek, egyesületek, alapítványok munkáját.